2024.04.26, Péntek
Karácsonyi adomány a Szent Lázár kórháznak a megyei rendőröktől
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Karácsonyi adomány a Szent Lázár kórháznak a megyei rendőröktől

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

2022.12.24. 10:57

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az idei évben a Szent Lázár Megyei Kórház beteg gyermekeiért fogtak össze.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ebben az évben is különlegességgel készült az adventi időszakra. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is a rendőrfőkapitányság épülete előtt került elhelyezésre a rendőrök adventi koszorúja. Az első gyertyán a láng 2022. november 27-én 15 órakor lobbant fel, majd a négyhetes ünnepi időszak ezt követő három vasárnapján ugyanebben az időpontban gyújtották meg az ünnep jelképeit - írja a police.hu.

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány 2022. december 18-án, a negyedik gyertya ünnepélyes meggyújtása előtt adta át az „Összefogás a beteg gyermekekért” elnevezésű karácsonyi kampány során a megye rendőrei által összegyűjtött pénzadományt, valamint a megyei balesetmegelőzési bizottság által játékokból összeállított ajándékcsomagot a Szent Lázár Megyei Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, dr. Szabó Géza részére, valamint a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztály főorvosa, dr. Deme Anna és Szőllősi Helga főnővér számára. Ezt követően a rendőr-főkapitányság vezetője felkérte a kórház főigazgatóját az adventi koszorú negyedik, a szeretet gyertyájának meggyújtására.

Az ünnepi műsorra kilátogatókat a szervezők mind a négy alkalommal forró teával, valamint zenés és verses műsorral, továbbá a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából apró meglepetésekkel és láthatósági eszközökkel várták.

Helyi hírekNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságkarácsonySzent Lázár Megyei Kórház