2024.04.19, Péntek

Elindult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Agrárminisztérium

2018.12.04. 14:21

A kiemelten ellenőrzött termékek köre is klasszikus: az édességek, a borok, a pezsgők, a szezonális zöldségek és gyümölcsök mellett ezúttal is kerülnek friss húsok; halak és haltermékek; pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítmények és különféle virslik a szakemberek „kosarába”.

Hirdetés

December 1-jén elkezdődött a már hagyományos téli élelmiszerlánc-ellenőrzés. A Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által elrendelt akció egész az év végig tart és szinte minden, az ünnepekhez kötődő termékre és ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra kitér.

Az akció célterületei között ezúttal is megtalálhatók azok az előállítók és forgalmazók, akik az ünnepi időszakban kiemelt forgalmat bonyolítanak. Ide tartoznak például a hús- és húskészítmény vagy az édesipari termék előállítók és forgalmazók. De a zöldség-gyümölcs árusok, és a piacok, vásárok édesség forgalmazói és vendéglátó standjai is számíthatnak az ellenőrök érkezésére.

A Nébih munkatársai a fent említetteken túl további célzott ellenőrzéseket is végeznek. Ezek között említhető a kereskedelmi egységekben forgalmazott mák és máktöltelék, valamint dió és diótöltelék termékek érzékszervi és laboratóriumi vizsgálata. Emellett a karácsonyi vásárok forralt bor, pálinka és egyéb szeszes italok forgalmazói is fokozott figyelemre számíthatnak.

A téli szezonális ellenőrzés egészen év végig tart, hogy mind a készülődés időszakában, mind az ünnepek idején kizárólag biztonságos élelmiszerek kerülhessenek a lakosság kosarába, majd asztalára.

Országos hírekkarácsonynébihélelmiszerlánc-ellenőrzés