2024.02.29, Csütörtök
Őrangyalok a Gyermekotthonban

Őrangyalok a Gyermekotthonban

Provident Pénzügyi Zrt.

2019.06.14. 10:42

Hatvan önkéntes vett részt a Margaréta Gyermekotthon javára szervezett jótékonysági akción május 17-én Szátokon.

Hirdetés

Az alkalmat a Provident Pénzügyi Zrt. szervezte, a környező régióból érkező kollégák és a támogatott szervezet munkatársai közösen kertészkedtek, festettek, és karbantartási feladatokat végeztek. A Provident idei jótékonysági akcióinak kiemelt szakmai partnere az UNICEF Magyarország volt, akik segítettek gyermekintézményeket választani négy nagyobb, egyenként 60-80 fős önkéntes naphoz, és szervező munkával is hozzájárultak az események sikeréhez.

A Providentnél régi hagyománya van a jótékonysági akcióknak. A cég anyavállalata, az International Personal Finance 2016 óta májust az önkéntesség hónapjaként ünnepli, így ebben az időszakban a tizenegy tagországban összesen több ezer kolléga támogat munkájával és adományaival jó ügyeket. Idén a „Provident Őrangyalok” programsorozatban Magyarországon négy nagyobb akcióval mintegy 300 önkéntes, illetve több száz kisebb megmozdulás révén csaknem ezer Provident munkavállaló segít szociális- és oktatási intézményeket, végez felújítási munkálatokat. A vállalat az önkéntes munka mellett anyagiakkal is támogatja a kiválasztott intézményeket, összesen négymillió forint értékben.

A Provident Őrangyalai korábban is segítették már az intézményt két alkalommal, így az akció közös hagyományokra tekintett vissza. Ezúttal fal- és kerítésfestés, belső dekorációk, bútorjavítás, kerti munkák és parkrendezés került terítékre, egyúttal egy új játszóteret is elkezdtek kialakítani a résztvevők. A gyermekotthon vezetője köszönetét fejezte ki a Providentnek és dolgozóinak, hogy támogatták az intézményt.

Forgó Péter, a Provident Pénzügyi Zrt. kereskedelmi vezetője így nyilatkozott az önkéntes akciót követően: „Kollégáink gyakran támogatnak szociális, egészségügyi és oktatási intézményeket. Ugyanazon helyi közösségekben élnek ők és az ügyfeleink, így hamar értesülnek arról, ha egy ügy segítségre szorul. Büszke vagyok a munkatársaimra, hogy ma is ennyire népes csapattal szolgálhattunk egy nemes célt. Nagyon köszönjük a Margaréta Gyermekotthon dolgozóinak, hogy szeretettel és hasznos feladatokkal fogadták a kollégáinkat.”

 

2004 óta a magyar Provident dolgozók mintegy 80.000 önkéntes munkaórában több mint 100 helyszínen segítették a rászorulókat olyan intézményekben, melyek többek között fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetű gyermekeket, időseket, veszélyeztetett anyákat gondoznak. A Provident Őrangyalok Program az ország egyik legaktívabb társadalmi felelősségvállalás fókuszú kezdeményezése.

AktuálisSzátokSzátoki Margaréta Gyermekotthon