2024.05.26, Vasárnap

Föld Napja

A Föld napja - Egyre népszerűbbek a tájfajta növények Magyarországon

2022.04.22

Országos hírek

A tájfajta növények jelentőségére, az egészséges bioélelmiszerek fogyasztására és a fenntartható, ökogazdálkodási élelmezési rendszerekre hívja fel a figyelmet a Föld napja alkalmából az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi).

Fákat ültetnek a Föld napja alkalmából

2021.04.22

Országos hírek

A 10 millió Fa Alapítvány kezdeményezésében az elektromos közösségi autózókat is a faültetés támogatására buzdítják.

A Föld napja Szilvás-kőn

2018.04.23

Az "alábányászottság" miatt kialakult barlang Szilvás-kőn, Salgótarján Rónabánya telelülésrésze közelében.

Föld napja a Bányászati kiállítóhelyen

2017.04.27

Családok részvételével zajlott a Föld napja alkalmából meghirdetett program a Bányászati kiállítóhelyen. A gyerekek nyelvére hangolt tárlatvezetés során és az utána következő különböző játékos feladatokon keresztül kaptak betekintést a gyerekek a bányászkodás rejtelmeibe és veszélyeibe is.

Föld napja a Bányászati Kiállítóhelyen

2018.04.22

2018. április 20-án a Föld napja alkalmából a Dornyay Béla Múzeum programmal várta a Bányászati Kiállítóhelyen a Salgótarjáni Összevont Óvoda tagóvodáinak gyermekeit, ahol a kicsik nyelvére hangolt tárlatvezetés után az apróságok közelebbről is megismerkedhettek az ásványok és kőzetek keletkezésével.

Programok a Föld napja alkalmából

2016.04.21

Április 22-én, pénteken a Föld napja alkalmából a világ közel kétszáz országában rendeznek különféle programokat.

Sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a hazai botanikus kertek és arborétumok

2022.03.11

Országos hírek

Sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a hazai botanikus kertek és arborétumok az idei évben, melyek számos jeles napon nyújtanak tematikus programokat: a Föld Napján 17, a Madarak és Fák Napján 22, a Kutatók Éjszakáján 14 intézmény várja külön programokkal is a látogatókat - hangzott el a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A fiatalok nélkül nincsen környezettudatos jövő

2020.04.22

Aktuális

A Föld Napja alkalmából a szemléletformálás fontosságára és a fiatal korosztálynak szóló ismeretterjesztés szükségességére hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium. Nemzeti parkjaink és az állami erdőgazdaságok munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre, hiszen természeti értékeink megőrzése és fenntartható használata a jövő generációk egészséges életének egyik záloga.

Szilváskőre szervez túrát a Geopark a Föld Napján

2018.04.19

Találkozó 2018. április 22-én, 9:00 órakor a salgóbányai Geocsodák házánál (visszaérkezés ugyanide történik). A túra hossza: max. 12 km.

Környezettudatosságra nevelik a jövő generációját Salgótarjánban

2019.04.28

Aktuális

A Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézménye (közismertebb nevén a Gagarin Általános Iskola) ötödikeseinek tartottak rendkívüli órákat a Nógrád Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi és természetvédelmi szakemberei. A Föld Napja alkalmából játékokkal, kvízekkel és vetített előadással hívták fel a gyermekek figyelmét a környezetvédelem ügyének fontosságára.

Megdobbant a város szíve a Föld napján

2016.04.23

A szorgos kezek és a sok virág által szív formálódott Salgótarján Fő téren a Föld napján.

A Föld napja - Különleges túra a Novohrad-Nógrád Geoparkban

2016.04.20

Naplemente- és éjszakai túra indul a Novohrad-Nógrád Geoparkban a Medves-fennsíkra pénteken; a résztvevők baglyokkal, szalonkákkal és denevérekkel is találkozhatnak a Föld napja programján.