2023.01.28, Szombat

Föld Napja

A fiatalok nélkül nincsen környezettudatos jövő

2020.04.22

Aktuális

A Föld Napja alkalmából a szemléletformálás fontosságára és a fiatal korosztálynak szóló ismeretterjesztés szükségességére hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium. Nemzeti parkjaink és az állami erdőgazdaságok munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre, hiszen természeti értékeink megőrzése és fenntartható használata a jövő generációk egészséges életének egyik záloga.

Szilváskőre szervez túrát a Geopark a Föld Napján

2018.04.19

Találkozó 2018. április 22-én, 9:00 órakor a salgóbányai Geocsodák házánál (visszaérkezés ugyanide történik). A túra hossza: max. 12 km.

Környezettudatosságra nevelik a jövő generációját Salgótarjánban

2019.04.28

Aktuális

A Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézménye (közismertebb nevén a Gagarin Általános Iskola) ötödikeseinek tartottak rendkívüli órákat a Nógrád Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi és természetvédelmi szakemberei. A Föld Napja alkalmából játékokkal, kvízekkel és vetített előadással hívták fel a gyermekek figyelmét a környezetvédelem ügyének fontosságára.

Megdobbant a város szíve a Föld napján

2016.04.23

A szorgos kezek és a sok virág által szív formálódott Salgótarján Fő téren a Föld napján.

A Föld napja - Különleges túra a Novohrad-Nógrád Geoparkban

2016.04.20

Naplemente- és éjszakai túra indul a Novohrad-Nógrád Geoparkban a Medves-fennsíkra pénteken; a résztvevők baglyokkal, szalonkákkal és denevérekkel is találkozhatnak a Föld napja programján.