2024.07.18, Csütörtök

Április 22-én, pénteken a Föld napja alkalmából a világ közel kétszáz országában rendeznek különféle programokat.

Április 22-én, pénteken a Föld napja alkalmából a világ közel kétszáz országában rendeznek különféle programokat, amelyekkel a résztvevők felhívják a figyelmet a Föld természeti értékeinek megóvására. Az eseményeket az “Earth Day Network” koordinálja, amelyhez Magyarország 1990-ben csatlakozott. Salgótarjánban idén több rendezvény is kapcsolódik a Föld napjához.

Közösségi kezdeményezésre pénteken 16 órakor a Fő téren kerül megrendezésre az “Ajándékozz virágot a Földnek!” elnevezésű akció, amelynek szervezői egy szív formát szeretnének a téren virágokból kirakni. Ezért arra kérik a salgótarjániakat, hogy aki szeretne csatlakozni, hozzon magával egy cserepes virágot a térre. A virágok később a város különböző részein (Fő tér, Madách Imre Gimnázium és Gagarin Általános Iskola környéke, Gorkij-lakótelep) kerülnek kiültetésre.

19 órakor a salgóbányai Geocsodák Házától naplemente- és éjszakai túra indul a Medves-fennsíkra, a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. szervezésében.
A túra résztvevői a tervek szerint megcsodálhatják a Salgói vár mögött lenyugvó Napot, majd kb. másfél órás séta következik a Medves-fennsíkon, ahol sok érdekességet tudhatnak meg a tájról és a környék élővilágáról.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria

AktuálisSalgótarjánGeocsodák HázaFöld NapjaAjándékozz virágot a Földnek