2024.04.14, Vasárnap

Megdobbant a város szíve a Föld napján

2016.04.23. 09:17

A szorgos kezek és a sok virág által szív formálódott Salgótarján Fő téren a Föld napján.

Hirdetés

A szorgos kezek és a sok virág által szív formálódott Salgótarján Fő téren a Föld napján. A „Sakkozzuk ki!” nevű akciócsoport civilekkel karöltve a város központjában, a Fő téren szervezett látványos megmozdulást, cserepes virágokból formáztak szívet, ezzel üzenve, hogy Földünk milyen csodás, és szépségei által is vigyázni kell rá.

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata, ezért április 22-én egyre többen érzik úgy, hogy legalább a Föld napján tesznek valamit környezetükért, a természet megóvásáért. 1970-ben Észak-Amerikában indult útjára a kezdeményezés: azóta április 22-én olyan eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Magyarország 1990-ben csatlakozott a Föld napja mozgalomhoz. Ezt a napot 2009-ben az ENSZ a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította.

Pénteken délután Salgótarjánban a szó szoros értelmében kisakkozták, és szintén a szó szoros értelmében megdobbantották a város szívét. A „Sakkozzuk ki!” nevű akciócsoport civilekkel karöltve a város központjában, a Fő téren szervezett látványos megmozdulást: cserepes virágokból formáztak szívet, ezzel üzenve, hogy Földünk milyen csodás, és szépségei által is vigyázni kell rá.

A civilek akciójához Salgótarján szinte minden kertészete és virágboltja csatlakozott: az általuk felajánlott virágok adták a látványosság javát, de felhívásuk alapján sok-sok városlakó, felnőtt és gyermek érkezett egy-egy cserép virággal, hogy részese legyen a nógrádi megyeszékhelyen első alkalommal megrendezett „szívdobbanásnak”.

A programot a város önkormányzata, a József Attila Művelődési és Konferencia Központ, valamint a Vásárcsarnok igazgatósága is támogatta.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria

AktuálisSalgótarjánFöld Napjaszív virágSakkozzuk ki!