2024.03.04, Hétfő

palóc

Palóc Húsvét a Füleki Várban

2022.04.12

Helyi hírek

Húsvét hétfőjén immár 15. alkalommal nyitja meg kapuit a Palóc Húsvét a Füleki Várban című hagyományos rendezvény; a hangsúlyt a helyi értékekre, a palóc hagyományokra helyezik, de a műsorban a magyar mellett a szlovák kultúrát is bemutatják - tájékoztatta az MTI-t kedden a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója

Palóc Hagyományéltető Napokat rendeznek Balassagyarmaton

2021.07.21

Helyi hírek

A látogatók megkóstolhatják a palóc konyha remekeit, a bujáki süteményeket, a kétbodonyi szilvásgombócot, vagy a szlovákgyarmati haluskát.

Palóc húsvétot tartanak hétfőn a szlovákiai Fülek várába

2019.04.21

Kultúra

A tizennegyedik alkalommal megtartott rendezvényen a helyi értékekre, a palóc hagyományokra helyezik a hangsúlyt, de a műsorban a magyar mellett a szlovák kultúrát is bemutatják - tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

A palócok példát adnak a mai közösségeknek

2018.05.23

A "jó palócok példáját", az egymás iránti tiszteletet hangsúlyozta az Országos Bírósági Hivatal elnöke szerdán Balassagyarmaton, a Nógrád megyei összbírói értekezletet megelőző sajtótájékoztatón.

Palóc méhészek Szent Ambrus oltalmában

2017.12.12

Aktuális

Dr. Beer Miklós váci megyés püspök úr ünnepi szentmise keretében áldotta meg Kanyó Balázs nógrádsipeki fafaragó Szent Ambrust ábrázoló alkotását, és a talapzaton üvegekben lévő mézet.

Nógrádiak és Losonciak találkoztak Kalondán

2017.07.15

A jövőbeni együttműködések prioritása a közös történelmi múlt és a palóc összetartozás.

Minden ami palóc Balassagyarmaton

2016.07.26

Első alkalommal rendezik meg a Palóc Hagyományéltető Napokat július 28-31 között.

Hollókőn is kitavaszodott!

2016.03.15

Eddig is a legnépszerűbb kirándulási célpontok közé tartozott az eldugott, kis nógrádi palóc falu, de az idei évi újdonságoknak köszönhetően már tényleg senki sem unatkozhat Hollókőn.