2024.06.15, Szombat
Ez kérem egy lovagias ügy!

Ez kérem egy lovagias ügy!

Zenthe Ferenc Színház

2019.01.16. 20:26

Ez évadbeli második premierjére készül a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház: Hunyady Sándor Lovagias ügy című vígjátékát mutatják be január 22-én este a nógrádi megyeszékhelyen Márkus Alfréd és Verebes István zenés betétjeivel és szövegátirataival.

A főbb szerepekben Koltai Róbert, Vándor Éva és Marjai Virág játszanak. A Gaál Ildikó rendezte előadást másnap, január 23-án is megtekinthetik a vidám, zenés darabokat kedvelők.

Zenés látlelet egy pofon körül – így aposztrofálta egy héttel a premier előtt a készülő előadást Gaál Ildikó rendező, aki november vége dolgozik a salgótarjáni társulattal. Hunyady Sándor eredetileg drámának írt műve, a szerelmes, de titkát fél(t)ve őrző kisember csalódásokkal és reményekkel teli története sokat finomodott, vidámodott a filmvásznon és a színpadokon, s mára inkább vígjátékká simult.

A Zenthe Ferenc Színház előadásában ezt segíti a Márkus Alfréd és Verebes István nyomán a darabba került nyolc dal, amely a múlt század elejének kupléit, sanzonjait idézi hangulatában, s amelyeket nem más kísér élő zongorajátékkal a színen, mint Darvas Ferenc.

Az irodában alig titkoltan szerelmes, odahaza azonban odaadó férjet, Virág urat Koltai Róbert játssza, feleségét Vándor Éva alakítja, az irodista Gizikét Marjai Virág formálja meg, Gizike udvarlóját Máté Krisztián játssza. Baba Házi Anita, a kissé nagyothalló nagymama P. Kerner Edit révén tárul elénk, a további szerepekben Erdélyi Gábor, Albert Péter, Farkas Zoltán és Kántor Zoltán lesz látható. A darab díszleteit és jelmezeit a frissen diplomázott Mucsi Balázs álmodta meg, a koreográfiákat Sebestyén Csaba tanította be.

A Lovagias ügy az immár kiemelt minősítésű, Príma-díjas Zenthe Ferenc Színház ez évi első premierje lesz a Magyar Kultúra Napja estéjén, amelyet másnap Salgótarjánban láthat a nagyérdemű, mindkét előadás már most közel telt házas. A premiert követően Pakson, Budapesten három helyen, Oroszlányban, Dunaföldváron, Vácott, Nagymegyerben, Vasváron és Szécsényben is játsszák tavasszal, s felvidéki fellépésekről is zajlanak az egyeztetések.

KultúraSalgótarjánZenthe Ferenc SzínházLovagias ügy