2024.03.29, Péntek
Az aratás tűzvédelmének érdekében tartottak tájékoztatót
nograd.katasztrofavedelem.hu

Az aratás tűzvédelmének érdekében tartottak tájékoztatót

nograd.katasztrofavedelem.hu

2016.07.13. 14:47

Fontos hogy mindenki betartsa a tűzvédelemmel kapcsolatos szabályokat, akár betakarításkor, akár a szabadtéri tűzgyújtáskor.

Hirdetés

A mezőgazdasági betakarítási munkák tűzvédelmével kapcsolatos konferenciát tartott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltsége.


A salgótarjáni kirendeltség július 12-én a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tantermében tartotta meg a tájékoztatót, amelyre meghívást kaptak az illetékességi területen működő mezőgazdasági vállalkozások, falugazdászok, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal és a Nógrád Megyei Agrárkamara. A konferenciát Salgótarjánban Angyal Tibor tűzoltó alezredes, a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője nyitotta meg, aki köszöntőjében az aratással kapcsolatos tűzvédelmi tudnivalók fontosságát, valamint ezek maradéktalan betartását hangsúlyozta. A megnyitót követően Bakos Gergely tűzoltó főhadnagy, a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának munkatársa beszélt a szabadtéri égetés szabályairól, majd a mezőgazdasági betakarítási munkákkal kapcsolatos tűzesetekről. A folytatásban dr. Hajas Zoltán tűzoltó hadnagy, a hatósági osztály előadója a mezőgazdasági betakarítási munkák tűzvédelmi szabályait ismertette a megjelentekkel, végül pedig Cene Gábor tűzoltó alezredes, a kirendeltség iparbiztonsági felügyelője tartott tájékoztatót a mezőgazdasági betakarítási munkákkal kapcsolatos ADR előírásokról.

Balassagyarmaton is tartottak hasonló tájékoztatót, erre ott még május végén került sor, s ugyancsak szó esett a mezőgazdasági betakarítási munkák tűzvédelmi szabályairól, a szabadtéri tűzgyújtás szabályairól, a mezőgazdasági munkálatok során történő veszélyes anyag szállítás előírásairól, továbbá a túlméretes jármű és a lassú jármű közlekedési szabályairól.

A konferenciák végén az előadások alatt felvetődött kérdések átbeszélésére került sor, a megjelentek pedig számos hasznos információval gazdagodtak, tudatosodott bennük, hogy a jogszabályi előírások betartása, a több tíz milliós értéket képviselő gépek és termény megóvása a saját jól felfogott érdekük.

forrás: nograd.katasztrofavedelem.hu

Ajánljuk még