2024.04.26, Péntek

Kerékpársportban is aktívak a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2018.10.18. 12:26

A mindennapi munkavégzés mellett a Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai a különböző sportágak szeretetének is sokszor közösen hódolnak – így volt ez legutóbb a CRIF #1 elnevezéssel Cered és Rónafalu között megrendezett egyenkénti indításos kerékpáros hegyi időfutamon is.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Kormányhivatal négy munkatársa is dobogós eredménnyel teljesítette a 9,3 kilométeres, 297 méter szintkülönbségű távot.

A Cered és Rónafalu között első ízben - hagyományteremtő szándékkal - megrendezett hegyi időfutamon a füleki Kasko Dávid, a Cyklistický Tím Firefly versenyzője volt a leggyorsabb. A szlovák korosztályos válogatott kerékpáros 32,25 km/h-s átlagsebességet produkálva, 17 perc és 18 másodperc alatt teljesítette a Cered határát jelző tábla és a rónafalui kultúrház közötti távot. Csak összehasonlításképpen: tempója - ha kicsivel is, de - gyorsabb volt, mint amennyi idő az erre közlekedő távolsági autóbuszok menetrendjében szerepel az adott szakaszra…

A Nógrád Megyei Kormányhivatal négy indulóval "képviseltette magát" a kerékpáros sporteseményen, közülük mindenki dobogóra állhatott saját kategóriájában. A hegyikerékpárral rajthoz állók között a master 2-es korosztályban második lett Kreicsi Gábor (a Hatósági Főosztály építésfelügyeleti hatósági szakügyintézője) míg a master 4-esek között ezüstérmes lett dr. Szabó Sándor (a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja), bronzérmes pedig Ponyi János (a Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály üzemeltetési munkatársa). Az országúti kerékpárral indulók master 4-es korcsoportjában Domonkos György (a Nógrád Megyei Kormányhivatal állami főépítésze) lett a bronzérmes.

Dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte: számára vezetőként mindig fontos volt és lesz is, hogy ilyen és hasonló - akár a sport, akár más hobbi köré szerveződő - kisebb közösségek működjenek a hivatali közösségben.

- Annak idején, 1993-ban részt vettem a Magyar Mountain Bike Szövetség megalapításában, meghonosítva ezzel hivatalosan is a hegyikerékpár-sportot hazánkban. Ezt a mai napig művelem is a Karancs-Medves gyönyörű vidékén. Alkalmanként egy kis tenisz vagy foci, télen a tollaslabda és a snowboard jöhet szóba. De a műfaj mindegy is, a lényeg a sport egészségre gyakorolt jótékony hatása és közösségi ereje. Ezért örülök kifejezetten annak, hogy a kormányhivatali dolgozók nem csak munkatársként, hanem - ha megtalálják a közös érdeklődést, mint például a focistáink - csapattársként is tekintenek egymásra. Az említettek mellett úgy gondolom ennek munkahelyi légkörre gyakorolt jótékony hatását sem kell különösebben ecsetelni - mondta a kormánymegbízott.

 

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalkerékpárversenyCeredRónafalu