2023.10.03, Kedd

Füleki Vármúzeum

A 21. Nemzetközti Magyar Fotószalon legjobb képeit mutatják be Füleken

2022.03.22

Helyi hírek

A kiállítás a hagyományos életmód pillanatképeit, tájképeket, az embert körülvevő valóság szemelvényeit tárja a néző elé, kiemeli a fényképészet művészi jellegét és jelentős múltra visszatekintő hagyományait, valamint a szülőföldhöz való kapcsolódást tükrözi vissza.

A Medvesi Fotós Maraton kiállításával nyitja meg a turistaszezont a Füleki Vármúzeum

2019.03.11

Aktuális

A legjobb felvételekből készült vándorkiállítás megnyitója március 15-én lesz a füleki várban. Az érdeklődők mintegy harminc képet láthatnak amatőr és professzionális fényképészektől. 

Régészeti feltárás a füleki várnál

2018.08.14

A terület nagyszabású fejlesztését megelőző ásatás célja, hogy a Füleki Vármúzeum szakemberei megtalálják, hogyan kapcsolódott a 17. századi erődítmény utolsó megmaradt bástyája a városfalakhoz.

Kőedény-kiállítással nyílik meg a turistaszezon a Füleki Vármúzeumban

2018.03.07

A Rozsnyói Bányászati Múzeum A murányi kőedény emlékezete című időszaki kiállítása a Fülek városával szoros kapcsolatban álló murányi manufaktúra történetébe nyújt betekintést, amelyet a Koháryak alapítottak, majd a Coburgok vettek át. Ez főleg a manufaktúra kezdeti időszakában, az edények ornamentikáján is megmutatkozott

Történelmi várjátékokat rendeznek Füleken

2017.06.14

Szombaton és vasárnap rendezik meg a 18. Történelmi várjátékokat a szlovákiai Füleken, ahol lovagi tornát is láthatnak a vendégek, az íjászok pedig a Füleki Vár Védője és a Nógrád Íjásza címért versengenek.

Megújult kiállításokkal kezdődik a turistaszezon a Füleki Vármúzeumban

2017.03.08

Alapítása tizedik évfordulója alkalmából megújult és modernebb állandó kiállítással indítja az idei turistaszezont a szlovákiai Füleki Vármúzeum március 14-én.

Megnyílt az MTI fotósainak kiállítása Füleken

2016.03.12

"Magyar szemmel a Kárpát-medencében" címmel nyílt meg kiállítás a MTI és az MTVA magyarországi és határon túli fotóriportereinek képeiből pénteken a szlovákiai Füleki Vármúzeumban.

Májustól újra megnyit a füleki vár

2021.04.30

Aktuális

Az állandó kiállításon látható tárgyak feliratai már angol nyelven is olvashatók lesznek, új fotópanelekkel és fajátékokkal bővül a vármúzeum kínálata, a középső várudvarban megnyitják az egykor ágyúállásként szolgáló három kazamata egyikét, amelyet nemrégiben újítottak fel.

Nógrádi üvegműhelyek is képviseltetik magukat a Füleki Vármúzeumban

2018.09.19

Az Európai Kulturális Örökség Napjain rendezett kiállításokon a térség történelmét is megismerhetjük.

Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

2018.05.17

A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is.

Rejtelmes folyosók látogatása a Füleki Vármúzeumban

2018.01.08

Szombaton délután a füleki vár falai és a várhegy alatti rejtelmes folyosók „meséltek” kicsiknek és nagyoknak a múltról.

Szombaton tizedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok és galériák éjszakáját Füleken

2017.05.19

Különleges ásványokat és középkori kínzóeszközöket egyaránt bemutatnak a kiállításokon, de zene és tánc is lesz a programban, a füleki várat pedig éjjeli kivilágításban láthatják a látogatók.

Június utolsó hétvégéjén rendezik a Füleki Történelmi Várjátékokat

2016.06.17

Június utolsó hétvégéjén a régi idők hangulatát idézi fel a füleki vár. 2016. június 25-26. között kerülnek megrendezésre a XVII. Füleki Történelmi Várjátékok.

Magyar szemmel a Kárpát-medencében - az MTI fotókiállítása Füleken

2016.03.09