2022.06.25, Szombat

Füleki Vármúzeum

A Medvesi Fotós Maraton kiállításával nyitja meg a turistaszezont a Füleki Vármúzeum

2019.03.11

Aktuális

A legjobb felvételekből készült vándorkiállítás megnyitója március 15-én lesz a füleki várban. Az érdeklődők mintegy harminc képet láthatnak amatőr és professzionális fényképészektől. 

Régészeti feltárás a füleki várnál

2018.08.14

A terület nagyszabású fejlesztését megelőző ásatás célja, hogy a Füleki Vármúzeum szakemberei megtalálják, hogyan kapcsolódott a 17. századi erődítmény utolsó megmaradt bástyája a városfalakhoz.

Kőedény-kiállítással nyílik meg a turistaszezon a Füleki Vármúzeumban

2018.03.07

A Rozsnyói Bányászati Múzeum A murányi kőedény emlékezete című időszaki kiállítása a Fülek városával szoros kapcsolatban álló murányi manufaktúra történetébe nyújt betekintést, amelyet a Koháryak alapítottak, majd a Coburgok vettek át. Ez főleg a manufaktúra kezdeti időszakában, az edények ornamentikáján is megmutatkozott

Történelmi várjátékokat rendeznek Füleken

2017.06.14

Szombaton és vasárnap rendezik meg a 18. Történelmi várjátékokat a szlovákiai Füleken, ahol lovagi tornát is láthatnak a vendégek, az íjászok pedig a Füleki Vár Védője és a Nógrád Íjásza címért versengenek.

Megújult kiállításokkal kezdődik a turistaszezon a Füleki Vármúzeumban

2017.03.08

Alapítása tizedik évfordulója alkalmából megújult és modernebb állandó kiállítással indítja az idei turistaszezont a szlovákiai Füleki Vármúzeum március 14-én.

Megnyílt az MTI fotósainak kiállítása Füleken

2016.03.12

"Magyar szemmel a Kárpát-medencében" címmel nyílt meg kiállítás a MTI és az MTVA magyarországi és határon túli fotóriportereinek képeiből pénteken a szlovákiai Füleki Vármúzeumban.