2024.03.29, Péntek

Rejtelmes folyosók látogatása a Füleki Vármúzeumban

http://concretemedia.hu

2018.01.08. 11:07

Szombaton délután a füleki vár falai és a várhegy alatti rejtelmes folyosók „meséltek” kicsiknek és nagyoknak a múltról.

Hirdetés

A látogatók szabad program keretében kaptak bepillantást a titokzatos járatok különlegességeibe, de felmászhattak a fellegvárba, a Bebek toronyra, ahonnan Fülek városának csodálatos látképe kápráztatta el őket. 

Megtudhatták, többek között azt is, hogy a feltárt járatok nem Koháry István grófhoz fűződnek, és nem kötik össze Füleket, Gácsot Somoskővel. Ezek a folyosók a II. világháború alatt lettek kivájva és bomba biztos légvédelmi folyosók voltak. Az egyik 65 méter a másik 25 méter hosszú.

A gyertyákkal megvilágított várhegy alatti járatok látogatása és a denevérvadászat igazi élményt nyújtott minden látogatónak.

A Füleki vármúzeum igazgatónője, Dr. Titton Viktória a concretemedia.hu kérdésére elmondta, hogy nagy meglepés számára, hogy több,  mint ezer ember eljött, nemcsak helyiek, de a határon túlról is. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tematikus kiállítás hivatalos megnyitása előtt –ami II. világháborús témában füleki eseményekre fókuszál majd- további csoportos látogatásokat is terveznek.”

forrás: concretemedia.hu

AktuálisFülekFüleki Vármúzeum