2024.04.24, Szerda

Mátravasút is Nyuszivonat lesz

2016.03.25. 08:57

Húsvét idején a misék, istentiszteletek, a sonka és a kalács, a locsolkodás és egyéb hagyományok mellett a hazai erdők is rengeteg programmal várják a látogatókat.

Hirdetés

Húsvét idején a misék, istentiszteletek, a sonka és a kalács, a locsolkodás és egyéb hagyományok mellett a hazai erdők is rengeteg programmal várják a látogatókat. Az Erdeiprogramok.hu összesen több mint 250 ajánlattal várja az erdők szerelmeseit – többek között a hétvégi ünnephez kapcsolódva is. Húsvét alkalmával lesz tojásgyűjtés, nyuszijárat az erdei kisvasutakon, de számos más program is.

Lesz Nyuszivonat március 27-én és 28-án a Gyöngyösről induló Mátravasútnál, a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasútnál és a Börzsönyben a Királyréti Erdei Vasútnál is. Utóbbi esetében ráadásul ismét útnak indul a „Morgó” nevű gőzmozdony is - feltéve, ha az időjárás engedi majd, de a mostani jelentések szerint igazi tavasz lesz a következő napokban.

Tojáskeresés a tavaszi erdőben, állatok húsvétja etetéssel és simogatással, kézműves foglalkozás. Ezzel várja például a családokat a március 23-án átadott Kikerics Erdészeti Erdei Iskola, ahova az Almamelléki Erdei Kisvasút Nyuszijáratával juthatnak ki a gyerekek. A Zselicben fekvő Sasrét pénteken és szombaton is várja a kicsiket és nagyokat.

Szintén erdei kisvasutas programmal szolgál a családoknak a Lillafüredi Állami Erdei Vasút és a Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskola, hiszen a mahócai szárnyvonalon Pirostojás Expressz indul szombaton 9:30-kor. A vonatozás mellett lehet majd fényképezkedni az Erdésznyuszival és Erdő Tündérrel, de nyuszifigurákat is készíthetnek a gyerekek természetesen anyagokból.

A Somoskői Kirándulóközpontban húsvéti kézműveskedés, tojásfestés, íjászat, ugrálóvár és számos egyéb szórakozási lehetőség várja a gyerekeket, de szintén lesz tojáskeresés a pécsi Mecsextrén Parkban is.

Március 26-án és 27-én a Bőszénfai Szarvasfarm is izgalmas programokkal készül. A húsvéti tojásgyűjtést ugyanis nyuszi simogatással, ételkóstolókkal, vadasparki sétával valamint Pötyivel, a szarvastehénnel és társaival teszik még élvezetesebbé. Mindezek mellett pedig további lehetőségként fogatos szarvasnézésre is lehetőség nyílik.

A Kecskeméti Arborétumban Nagypénteki Keresztút várja az érdekelődőket, de több intézmény, például a Tisza-tavi Ökocentrum is húsvétolással készül az ünnepre. Természetesen a nemzeti parkok sem maradnak ki a sorból: az Aggteleki Nemzeti Park például húsvéti kincskeresést szervez a Baradla-barlang bejáratának közelében.

Az Erdők Nemzetközi Napján, március 21-én elindult Erdeiprogramok.hu számos egyéb programajánlattal várja honlapján az érdeklődőket, hogy az ünnepek alatt vagy egy későbbi napon felkeressék az élményekben gazdag magyar erdőket.

Galéria

AktuálisMátraMátravasútNyuszivonatGyöngyös