2024.07.16, Kedd

Turizmus-diplomáciai szempontból is eredményes volt a Nagy Magyar Turizmusnap

2015.10.07. 05:19

A bizalomerősítés és szakmai kapcsolatépítés kitűnő fóruma volt az idén október 1-jén ötödik alkalommal tartott Nagy Magyar Turizmusnap (Großer UNGARN Tourismustag) Bécsben, ahol egész napos randevút adott egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma.

A bizalomerősítés és szakmai kapcsolatépítés kitűnő fóruma volt az idén október 1-jén ötödik alkalommal tartott Nagy Magyar Turizmusnap (Großer UNGARN Tourismustag) Bécsben, ahol egész napos randevút adott egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma.

A szakmai jellegű értékesítés-ösztönző rendezvényt fokozott várakozás előzte meg idén. A rendezvény keretében került sor Dr. Ruszinkó Ádám helyettes-államtitkár és Dr. Josef Peterleithner, az Osztrák Utazási Szövetség (ÖRV) elnökének, valamint Dr. Walter Säckl, az ÖRV főtitkárának találkozójára. A baráti hangulatú megbeszélésen az ÖRV elnöke megállapította, hogy „Magyarország nagyon jó úton jár, s nagyon aktív munkát végez az osztrák piacon annak érdekében, hogy az új és változatos turisztikai szolgáltatásait meg- és elismertesse a szomszédos Ausztriában." A legnagyobb lobbierővel rendelkező osztrák turisztikai szakmai szervezet vezetői örömüket fejezték ki, hogy az egyesület 55 éves történelmében először Magyarországon rendezik őszi kongresszusukat, amelynek október 23. és 26. között Debrecen városa és Kelet-Magyarország ad otthont. A turizmusnapon tapasztaltakról és az államtitkári találkozóról az ÖRV elnöksége külön pozitív hangvételű sajtóközleményt adott ki „Turizmus összeköt" címmel. A rendezvényről valamennyi jelentős osztrák turisztikai szaklap, hírportál és blog beszámolt.

 

Mint arról korábban hírt adtunk, a bécsi magyar nagykövetség palotájában megrendezett prémium kategóriás szakmai rendezvényen idén prezentációk, workshopok és show-műsor keretében 29 hazai turisztikai vállalkozás, szálloda, fürdő, utazási iroda és egyéb szolgáltató mutatta be újdonságait az osztrák piacon. A rendezvényre közel 140 osztrák partner (turisztikai szakember, utazási irodák, cégek és a média képviselői) regisztrált látogatóként. Idén Budapest és kiemelt kulturális szolgáltatói, valamint a fővároshoz közeli attrakciók álltak a középpontban. A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BFTK), a MÜPA Budapest, a Zeneakadémia és az Operaház mellett további 14 szolgáltató és programgazda érkezett a magyar fővárosból Ausztriába. Először mutatkozott be osztrák szakmai közönségnek a Liget Projekt. Az osztrák piacon még hatalmas tartalékokkal rendelkező Dél-Alföld külön is megjelent: az Ausztriában még titkos tippnek számító régióból 11 szolgáltató képviselte a turisztikai kínálatot. A Szegedi Szabadtéri Játékok művészei varázslatos zenei- és filmprodukcióval érveltek a „napfény régiója" mellett.

A képen balról jobbra: Dr. Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár (NGM), Dr. Perényi János nagykövet, Dr. Josef Peterleithner elnök (ÖRV), Kovács Balázs külképviselő (MT Zrt.), Dr. Walter Säckl főtitkár (ÖRV)

www.turizmus.com