2020.09.19, Szombat

Gazdaság

Gazdaságfejlesztés Bátonyterenyén

2017.07.03

Az elmúlt hetek során a sikeres TOP pályázatok mellett jelentős GINOP-os források is megítélésre kerültek helyben működő cégeknek.

Nagy szükség van Nógrád megyében, hogy beinduljon a kommunikáció a helyi piaci szereplők között

2017.06.27

Gulyás József, a KKVHÁZ vezérigazgatója egy igazán őszinte interjút készített Deák Attilával, az Új Palócország Egyesület elnökével. A kérdésekre adott válaszokból többek között kiderül, hogy miben látják a megoldást a térség fellendítése érdekében és ehhez milyen segítségekre lenne leginkább szükségük, továbbá milyen nehézségekkel kell nap mint nap megküzdeniük céljaik elérése érdekében.

Két év múlva válik teljessé a 21-es út négysávosítása

2017.06.22

Elkezdte a munkákat a Salgótarján gyorsforgalmi kapcsolatát megteremtő beruházás utolsó szakaszain a He-Do, a Swietelsky és a KM.

Nógrád megyében a legalacsonyabb a termőföld ára

2017.06.15

A 2015 őszén meghirdetett „Földet a gazdáknak” program hatására 2016-ban két és félszeresére nőtt a termőföld-forgalom. Ez az árak ismét kétszámjegyű növekedését hozta. Mára öt megye kivételével egymillió forint feletti az átlagos hektárár – ez derül ki többek között a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérkép elemzésből.

A tervezett ütemnek megfelelően haladnak az energetikai korszerűsítések

2017.05.30

A Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései felhívásra benyújtott, vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt keretében a Nógrád Megyei Kormányhivatal öt ingatlana újul meg 2017-2018-ban.

Két évre okoz károkat a jégverés

2017.05.18

Húsz perc alatt okozott egymilliárd forint kárt a Mátrai borvidék borászainak a múlt heti jégeső, de ez pusztán az idei kár. Az elvert szőlő jövőre is csak fél termést hoz – nyilatkozta Ludányi József, akinek csak a friss telepítését tépázta meg a jég. A mátrai borász szerint a gazdák majd felvásárlással próbálkoznak, hogy kihasználják a kapacitásaikat, de ilyenkor fölmegy a szőlő ára, és a hitel is drága.

Új technológiával fejlesztik a járművek oldalüvegeit a salgótarjáni Salgglas Zrt.-nél

2017.05.12

Több mint egymilliárd forintos beruházásban, új technológiával fejleszt ki autó oldalüveg terméket Salgótarjánban a Salgglas Zrt., a járműipari vállalat ehhez 380 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el.

Már elérhető a háztartási nagygépcsere program pályázati oldala

2017.05.10

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vissza nem térítendő támogatással segíti a magyar családokat abban, hogy elavult háztartási nagygépeiket új, magas energiahatékonyságú berendezésekre cseréljék.

Nógrádban a legolcsóbb egy hektár termőföld átlagára

2017.05.04

Kiugró áremelkedést hoztak az állami árverések a termőföldpiacon, egy év alatt átlagosan 40 százalékkal nőttek az árak 2015-höz képest. Az országos átlag 1,4 millió forint, de Tolnában és Hajdú-Biharban már kétmillió forint fölött van egy hektár termőföld ára, a sor végén pedig Nógrád áll 700 ezer forinttal - derül ki az Agrárhorizont című kiadványból, amelyet az Erste Bank Agrár Kompetencia Központja adott ki.

Több száz TOP-projektről született támogató döntés a napokban

2017.05.03

Fejér, Nógrád, Vas, Békés és Bács-Kiskun megyében összesen mintegy 75 milliárd forintnyi újabb forrás helye vált biztossá az elmúlt héten.

Gazdasági fórumot rendezett a VOSZ megyei szervezete Salgótarjánban

2017.04.15

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Nógrád Megyei Szervezete beszámoló közgyűlésével egybekötve invitálta a vállalkozókat a megye és Salgótarján gazdasági helyzetét elemző fórumára csütörtökön a Megyeháza dísztermébe.

Nagy, szép és méltó feladat előtt áll Salgótarján

2017.03.24

A város vezetői elszántak a Modern Városok program keretében vállalt feladatok mielőbbi végrehajtásában, a jövő héten már elkezdődik az ütemezés.

Salgótarjáni foglalkoztatási megállapodást írtak alá

2017.03.20

Március 17-én a Salgótarján Foglalkoztatási Paktum konzorciumának tagjai együttműködési szerződést írtak alá, amelynek célja Salgótarján és térsége társadalmi, gazdasági fejlődésének előmozdítása, a helyi humánerőforrás fejlesztése, a foglalkoztatási színvonal emelése és a munkaerő-piaci kereslet-kínálat sokszereplős, aktív összehangolása.

A kormányhivatalhoz fordul a Fidesz-KDNP helyi adók miatt Salgótarjánban

2017.03.13

A salgótarjáni Fidesz-KDNP-frakció a vállalkozókat sújtó építményadó visszavonására szólítja fel a baloldali városvezetést, a lakossági ingatlanadóról elfogadott határozatot pedig a kormányhivatalnál támadja meg.

Elképesztő különbségek vannak bérek között megyénként

2017.02.24

Úgy tűnik, hogy nincs megállás és negyedévről negyedévre, évről évre egyre csak mélyül a bérszakadék a megyék között. A Nógrád megyeiek ugyan örülhettek, hiszen itt 9,5 százalékos felértékelődés mutatkozott reálszinten, viszont még így is az országos átlag legalsó szintjén helyezkednek el.

Salgótarján ipartudományi kalandparkot kaphat

2017.06.29

És sok minden mást is tervez a kormány a nógrádi megyeszékhelyen - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Nógrád megyében növekedett a vállalkozások száma

2017.06.27

Több év után megtorpant a működő cégek számának csökkenése - derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből. Bár még mindig kevesebb működő cég van Magyarországon, mint egy évvel korábban, a változás már 1 százalék alatt maradt, sőt az elmúlt negyedévben már minimális emelkedés is tapasztalható.

Új gyártó- és raktárcsarnokot adtak át az EGLO Magyarország Kft.-nél Pásztón

2017.06.22

A világítástechnikai elemeket gyártó osztrák tulajdonú cég telephelyének bővítése négymilliárd forintos beruházásban valósult meg, a fejlesztést egyedi kormánydöntés alapján 650 millió forinttal támogatta a kormány.

Meggykonferencia – kötelező szerződés, és változó kárenyhítési szabályozás

2017.06.09

Két napos meggyünnep vette kezdetét pénteken reggel Kecelen, ahol először még meggysörmentesen szakmáztak a termelők és a politikusok.

Salgótarjánban járt az államtitkár: a településeket erősíti az új gazdaságfejlesztési rendszer

2017.05.25

Alapvetően változtatta meg a kormány a település- és gazdaságfejlesztési források elérhetőségét és a programok megvalósításának módját a 2007-2013 közötti időszakhoz képest, az új rendszer a településeket és a megyéket erősíti.

Pásztót is kiemelten támogatják a fejlesztések területén

2017.05.15

A TOP első döntési körében 4 pásztói, vagy Pásztóhoz is köthető fejlesztés kapott támogatást a kormánytól. Turisztikai attrakciófejlesztésre közel 500 millió forint, bölcsőde kialakítására 100 millió forint, a Ciróka családi napközire több mint 12 millió Ft, a Zagyva Völgyi kerékpárút Bátonyterenye - Pásztó közötti szakaszára pedig 1 milliárd Ft jut. 

2,2 milliárd forint összértékben indulnak fejlesztések Bátonyterenyén

2017.05.11

Bátonyterenye városában a kormány támogatásával több mint 2 milliárd forint értékű fejlesztés indul el. További milliárdos beruházások bejelentése várható a közeljövőben.

Balassagyarmat 4 pályázaton újabb 780 millió forintot nyert

2017.05.06

Az önkormányzat 22 pályázatot nyújtott be különböző Európai Uniós pályázatokra. Ebből 16 pályázat a Területi Operatív Programokat érintette, melyből immár az ötödik elnyert pályázatról értesítették a várost.

Újraindítaná a külszíni bányászatot Kazáron a Nógrádszén Kft.

2017.05.04

Az önkormányzat lakossági fórumán azonban a résztvevők közül többen, köztük a jelenlegi és a volt polgármester is jelezte, tiltakoznak a bányászat beindítása ellen.

Tizenhárom milliárd forint értékben kezdődnek beruházások Nógrád megyében TOP-forrásból

2017.05.02

Gazdasági, turisztikai, egészségügyi, szociális, energetikai fejlesztések kezdődnek meg a nyár végén, a cél pedig az, hogy Nógrád mindezek révén felzárkózzon az országos átlaghoz.

A teljes szedertermése odaveszett egy nógrádi termelőnek

2017.03.27

2017. április 15-ig jelenthetik be a gazdák a téli fagykárokat. A szakértők szerint összességében, országos szinten nem lehet nagyon nagy a kár, de vannak olyan gazdák, akiknek fagyzugos helyen van a gyümölcsösük, és náluk bizony lehet komoly terméskiesés – hangzott el az M1 aktuális csatornán.

Orbán Viktor Salgótarjánban - A város el tud indulni a fejlődés útján

2017.03.21

A kormányzattal kötött megállapodás azt jelenti Salgótarjánnak, hogy a város el tud indulni a fejlődés útján. Fekete Zsolt a Modern városok program keretében Orbán Viktor miniszterelnökkel aláírta a kormány és Salgótarján együttműködéséről szóló dokumentumot.

Új generációs ablakemelő szerelvényeket fejleszt a Hi-Lex Rétságon

2017.03.18

A 362,4 millió forintos projekthez a kft. 155,7 millió forintos támogatást nyert a Széchenyi 2020 "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázaton.

Rétság pénzügyi helyzete nem jelez kockázatot

2017.03.06

Az Állami Számvevőszék kialakította az önkormányzatok kockázati megfigyelő rendszerét: a pénzügyi monitoring alapján végzett ellenőrzés keretében első alkalommal Rétság Város Önkormányzata 2014-2015 közötti gazdálkodásának fenntarthatóságát ellenőrizte. Az ellenőrzés megállapította, hogy a gazdálkodás fenntarthatóságában az Önkormányzat pénzügyi gazdálkodása, adósságállománya és vagyongazdálkodása nem jelez kockázatot.

Javítják a foglalkoztatást Nógrád megyében

2017.02.22

Ötéves program kezdődött Nógrád megyében, amelynek keretében képzéssel, a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összehangolásával, a vállalkozások munkaerő igényeinek kielégítésével javítják a foglalkoztatást; a Nógrád megyei foglalkoztatási paktum című program - a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert több mint 1 milliárd forintból valósul meg.