2024.04.19, Péntek
Technológiafejlesztés kezdődött a KM Építő Kft.-nél a versenyképesség növelése érdekében
Illusztráció - magyarepitok.hu

Technológiafejlesztés kezdődött a KM Építő Kft.-nél a versenyképesség növelése érdekében

magyarepitok.hu

2022.07.09. 12:00

A KM Építő Kft. a vállalat technológiai felkészültsége, versenyképessége, valamint erőforrás-hatékonyságának növelése érdekében többek között egy irodaépülettel és egy csarnokkal is bővíti a cég szigetszentmiklósi telephelyét.

Hirdetés

Többek között a versenyképesség növelését célzó fejlesztésre nyert támogatást a főként útépítésre specializálódott KM Építő Kft.: a 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás az elmúlt évek alatt még a pandémiás időszakban is dinamikus fejlődést könyvelhetett el,

ezért a cégvezetés úgy döntött, hogy egy több mint 800 négyzetméteres, irodákat és raktárcsarnokot is magában foglaló, új építésű épülettel bővíti szigetszentmiklósi telephelyét

– derült ki a cég lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A pályázat megvalósításához a KM Építő Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül 164,45 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A beruházás fő célja elsősorban a cég technológiai felkészültségének, erőforrás-hatékonyságának, illetve versenyképességének növelése. Ezen felül a vállalat gépparkjának fejlesztésével kapacitásbővítés is megvalósul, melynek köszönhetően növelhető az árbevétel, a cég működése pedig hosszútávon is költséghatékonyabbá és környezetkímélőbbé válik.


A fenntartható és gazdaságos működés is kiemelt szempont

A közleményből az is kiderült, hogy az újonnan megépülő létesítmény összesen 821,54 négyzetméter alapterületű lesz, amelyben az irodarészek mellett, a projekt keretében beszerezni kívánt eszközöket (1 db mini kotrót, 1 db kotró-rakodógépet, illetve 1 db kompakt rakodógépet) helyezik majd el. Kiemelték,

a géppark fejlesztésével a vállalat képes lesz az újabb megrendelői igények kielégítésére, továbbá az új gépek hozzájárulnak a céges portfólió szélesítéséhez, miközben a szolgáltatások színvonalát is növelik.

A KM Építő Kft. ugyanakkor jelentős figyelmet szentel a klímatudatosságra és az energiamegtakarításra is: a pályázat részeként a csarnokban egy napelemes rendszert is telepítenek, amellyel a hosszútávú, fenntartható és gazdaságos működést kívánják biztosítani.

 

A kommunikációs képzések mellett új stratégiát és üzleti tervet is készítenek

A csarnoképítésen felül mindemellett stratégiai és üzlettervfejlesztési koncepciókkal is újra modellezik a vállalatot. A közleményben rámutattak, a folyamatos növekedés, az új csarnok, valamint az eszközbeszerzések miatt érdemes új stratégiát és üzleti tervet is készíteni, mely megalapozza a jövőképet és a további fejlődés lehetőségeit.

A cég számára mindemellett az is fontos, hogy a dolgozóikat folyamatosan motiválják és képezzék, ennek érdekében pedig az úgynevezett „soft skill” képzések közül, asszertív kommunikációs képzést is biztosít majd a vállalat.

A képzés többek között a belső konfliktusok megoldására is kifejezetten alkalmas lehet, ugyanis az asszertivitás azáltal, hogy erősíti a személyes hatékonyságot, javítja az emberi kapcsolatokat is. Hozzátették, a képzésen az előzetes HR felmérés alapján hat munkavállaló is részt vesz majd.

„Fejlesztéseink által nagymértékben tudjuk növelni a cég jövedelmezőségét és hatékonyságát, az új eszközök beszerzésével pedig növekszik a cég teljesítése, ezáltal új munkaerőt is fel tudunk venni” – foglalták össze végezetül a közleményben.

A projekt tervezett befejezése 2023. június végére valósul meg.

GazdaságpályázatokKM Építő Kft.technológiacsarnoképítésSzigetszentmiklósraktárirodaépítés