2024.07.17, Szerda

elektromos autó

Megérkeztek az államilag támogatott elektromos autók Salgótarjánba

2020.09.12

Aktuális

Megérkezett az önkormányzathoz az a két elektromos autó, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium megyei jogú városok számára, villanyautók vásárlására kiírt pályázatán elnyert 30 millió forintból - amit kizárólag erre a célra lehetett fordítani - szerzett be a város.

Már több mint kétezer elektromos autóra kértek támogatást

2019.02.06

Aktuális

Népszerű az elektromos autók megvásárlását támogató pályázat, az első ütem meghirdetése óta több mint 2000 gépjármű beszerzéséhez kapcsolódó igény érkezett be, minden második esetben már a kifizetés is megtörtént – mondta el Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Két elektromos autó került a Nógrád Megyei Kormányhivatal flottájába

2018.03.08

A környezetbarát, károsanyag-kibocsátás nélkül működő személyautókat hétfőn délelőtt vette át az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. képviselőitől Dr. Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Előreláthatóan csak 4 töltőállomás lesz a megyében

2017.02.02

A vártnál kisebb érdeklődés mellett zárult 2016 december végén az önkormányzatok számára kiírt, elektromos autó töltők telepítésének finanszírozását segítő pályázat. Nógrád megyében összesen 4 darab (Salgótarjánban 3, Balassagyarmaton 1) elektromos autó töltők kiépítését tervezik.

Nyolc meglepő tény az elektromos autókról

2020.03.30

Aktuális

Tavaly már közel 2,3 millió, tisztán elektromos meghajtású autót adtak el világszerte és csak Európában 160 ezernél is több töltőállomás szolgálja ezeket a járműveket illetve tulajdonosaikat. A Schneider Electric összegyűjtötte az e-autózás történetének és jelenének 8 legizgalmasabb sztoriját.