2024.03.19, Kedd
Hamarosan újabb pályázat indul az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására
illusztráció - pixabay

Hamarosan újabb pályázat indul az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására

MTI

2021.05.07. 09:28

Átadták az ezredik új elektromos autó kulcsát, amelyet egy korábban kiírt pályázat segítségével vásároltak meg.

Hirdetés

Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön.

Schanda Tamás felidézte, tavaly májusban írták ki a megfizethető árú elektromos gépjármű és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatására szolgáló pályázatot.

Ennek sikerességét mutatja, hogy másfél nap alatt el is fogyott a rendelkezésre álló keretösszeg, ugyanis 2053 darab jármű vásárlására nyújtottak be 1712 darab kérelmet 6 milliárd forint értékben.

Közölte, időről időre támogatják a lakosság, az önkormányzatok, a civil és egyházi szervezetek, valamint a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseit, a tavalyi pályázat ebbe a sorba illeszkedik.

 

Már ezer elektromos autót adtak át

Az államtitkár kiemelte, az állam a koronavírus-járvány alatt is folytatja a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv végrehajtását. Azért dolgoznak, hogy Magyarország klímasemleges és tiszta ország legyen, úgy, hogy az ennek érdekében szükséges változások költségeit ne a magyar embereknek kelljen megfizetniük.

A sajtótájékoztató végén vehették át a tulajdonosai az ezredik új elektromos autó kulcsát, a gépjárművet a tavaly májusban kiírt pályázat segítségével vásárolták meg.

Országos hírekpályázatelektromos autókörnyezetvédelemklímavédelem