2024.05.01, Szerda
Megérkeztek az államilag támogatott elektromos autók Salgótarjánba
Salgótarján facebook

Megérkeztek az államilag támogatott elektromos autók Salgótarjánba

Salgótarján facebook

2020.09.12. 13:05

Megérkezett az önkormányzathoz az a két elektromos autó, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium megyei jogú városok számára, villanyautók vásárlására kiírt pályázatán elnyert 30 millió forintból - amit kizárólag erre a célra lehetett fordítani - szerzett be a város.

Hirdetés

Miért jók az elektromos autók? Mert amellett, hogy környezetkímélőbbek benzines vagy dízeles társaiknál, milliókat takarít meg velük a város költségvetése évente. Salgótarján vezetése úgy döntött, hogy az így megspórolt pénzt klímavédelmi, illetve egyéb olyan zöld célokra fordítja, mint a faültetés vagy parkfenntartás. Néhány éve már vásárolt elektromos autókat az önkormányzat, a mozgatórugó akkor is a környezettudatos gondolkodás és a költségtakarékosság volt.

Salgótarján önkormányzatának hosszú távú programjában régóta szerepel, hogy a helyi tömegközlekedést elektromos alapokra kell helyezni. Éppen ezért egyetértenek a kormány elektromobilitási céljaival és a most elindított Zöld Busz Programjával, mely egyelőre mintaprojektként nyolc nagyvárosban indult el, de bíznak benne, hogy hamarosan Salgótarján is részese lehet a kezdeményezésnek.

AktuálisSalgótarjánelektromos autó