2024.03.19, Kedd
Elektromosautó-töltő létesült Ipolytarnócon
pixabay - illusztráció

Elektromosautó-töltő létesült Ipolytarnócon

MTI

2018.10.30. 11:32

Elektromos töltőállomást alakított ki az Ipolytarnóci Ősmaradványok látogatóközpontjában a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI), ez Nógrád-megye északi részének első ilyen létesítménye - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a BNPI kommunikációs és ökoturisztikai osztályának vezetője.

Hirdetés

Nagy Júlia elmondta: a saját forrásból megvalósított ipolytarnóci töltőállomás az első az igazgatóság területén, és továbbiakat is terveznek más bemutatóhelyeken.

Hozzátette: a fejlesztés célja elsősorban az, hogy Nógrád megye északi része a Budapestről és Szlovákiából érkező villanyautósok számára is elérhető legyen. Ezzel lehetővé vált, hogy elektromos autóval is felfedezhető legyen a határon átnyúló Novohrad-Nógrád Geopark turisztikai kínálata.

A Type2 elektromosautó-töltő használata időpont foglaláshoz kötött, és  a legalább a geológiai tanösvény túrajegyét megvásárlók számára ingyenes. Regisztrálni a természetvédelmi terület oldalán lehet - ismertette a kommunikációs vezető.

A BNPI ebben az évben szintén környezetvédelmi szempontokra építve újította meg az online is vásárolható Smart QR kód alapú belépőjegy-rendszerét, valamint kidolgozta a GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság túraútvonalat kínáló alkalmazását. Az okostelefonos tájékoztatórendszer offline is használható, mivel a közvetlenül a magyar-szlovák határon lévő ipolytarnóci őslényparkban sem a magyarországi, sem a szlovák hálózatok nem elérhetőek.
 

Aktuáliselektromos autóIpolytarnócelektromos töltőállomásIpolytarnóci Ősmaradványok látogatóközpontBNPI