2024.04.16, Kedd
Árvíz miatt kitelepített családot fogadott be a Máltai Szeretetszolgálat Ipolytarnócon
Fotó: maltai.hu

Árvíz miatt kitelepített családot fogadott be a Máltai Szeretetszolgálat Ipolytarnócon

MTI

2023.01.22. 10:00

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét házában helyeztek el egy hattagú családot a Nógrád megyei Ipolytarnócon csütörtökön, miután az Ipoly folyó áradása miatt el kellett hagyniuk az otthonukat - tájékoztatta az MTI-t a szeretszolgálat kommunikációs vezetője.

Hirdetés

Romhányi Tamás ismertette: az áradó Ipoly több épületet is elért a településen, az érintett háztartások lakói többnyire rokonaikhoz költöztek, egy családot pedig a karitatív szervezet fogadott be.

A kitelepítésekről folyóparti bejáráson döntött a település vezetése, mielőtt az emelkedő víz elérte volna a falu szélén álló házakat.

A szeretetszolgálat épületébe befogadott családot a szervezet munkatársai költöztették át

A közösségi térként szolgáló, a többi között gyermekfoglalkozásoknak, szociális ügyintézésnek otthont adó, de szükséghelyzetben akár melegedőhelyiségnek, mosodának is alkalmas Jelenlét házban matracokon szállásolták el az embereket, akikről az önkormányzat közreműködésével gondoskodnak.

Romhányi Tamás kitért arra is, hogy az ugyancsak Nógrád megyei Litkén a település melletti domboldalról lezúduló víz sártengerré változtatott egy földutat, amelynek végén lakóházak állnak. Az intenzív esőre tekintettel a szeretetszolgálat bevitte a településre és családoknál helyezte el az érintett épületekben tartózkodó két idős embert, mielőtt az út teljesen járhatatlanná vált volna.

Az Ipoly menti településeket, valamint az ugyancsak áradó patakok mentén található lakóövezeteket a katasztrófavédelem munkatársaival közösen járták be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselői, hogy felkészüljenek a következő napokban esetlegesen szükségessé váló intézkedésekre - közölte a kommunikációs vezető.

Helyi hírekIpolytarnócNógrád megyeIpolyárvízMagyar Máltai Szeretetszolgálat