2024.03.01, Péntek
Bánkon tartottak országos szakmai továbbképzést a közlekedési szakembereknek
police.hu

Bánkon tartottak országos szakmai továbbképzést a közlekedési szakembereknek

police.hu

2022.04.05. 17:11

Továbbképzést rendeztek Bánkon a megyei közlekedésrendészeti osztályok vezetői részére.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bánkon adott otthont az Országos Rendőr-főkapitányság területi szervei közlekedésrendészeti osztályainak vezetői részére 2022. március 29. és 31. között megtartott szakmai értekezletének - írja a police.hu.  

A fórum első napján a szakembereket Jámbor István rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Szakirányító Osztály vezetője, valamint Zahorecz Sándor rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte. 

Megtisztelte jelenlétével a fórumot március 30-án dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, aki ismertette az európai közlekedéspolitikai célkitűzéseket, amelyek elérése fontos kiemelt szakmai feladata az állománynak. Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány is részt vett az előadásokon és üdvözölte a megyébe érkező vendégeket, egyben megköszönte, hogy Nógrád megye adhat otthont a közlekedési szakemberek konferenciájának.

Az értekezleten Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője tekintette át a közlekedésrendészeti szolgálati ág elmúlt évi tevékenységét, felhívta a figyelmet a 2022. évi közlekedésbiztonsági célkitűzésekre és az elvégzendő feladatokra. A sűrű napirendben többek között megtárgyalásra kerültek a baleseti okok megállapításával kapcsolatos tapasztalatok, értékelték a közlekedésbiztonsági helyzetet, tanácskoztak a pilóta nélküli állami légijárművek üzemeltetésével kapcsolatos feladatokról.

A három napos értekezlet megfelelő alkalom volt arra, hogy a megjelentek a munkájuk során tapasztaltakat egymással megbeszéljék, valamint tájékozódjanak a balesetek megelőzését célzó sikeresen végrehajtott kampányokról, programokról.

Helyi hírekNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságBank