2024.04.18, Csütörtök
Megújul a salgótarjáni kórház több részlege
vg.hu

Megújul a salgótarjáni kórház több részlege

magyarepitok.hu

2019.07.05. 11:09

A felújítás részeként fejlesztik az egynapos sebészetet, fektetőrészleget és új fürdőhelyiségeket alakítanak ki, valamint új műtőt is létrehoznak.

Hirdetés

Megkezdődik a salgótarjáni Szent János Megyei Kórház több részlegének fejlesztése a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.  Az egynapos sebészet fejlesztése a Füleki út 54-56. szám alatt található A3 épület 3. emeletén lévő osztályon, valamint a C épület 4. és 5. emeletén lévő műtőkben valósul meg.

A fektetőrészleg az A3 épület 3. emeletén meglévő, jelenleg használaton kívüli osztály felújításával valósul meg közel 150 négyzetméteren.

Korábban két kórteremhez tartozott egy fürdőszoba, a beruházás keretében azonban minden kórteremhez önálló fürdőhelyiséget alakítanak ki. Az egyik kétágyas kórterem új akadálymentes fürdőszobát kap.

Az elkülönített egység létrehozásához szükséges felújítási munkák magukba foglalják többek közt:

  • válaszfalazást és új falburkolat készítését,
  • padlóburkolatok cseréjét,
  • a betegellátó teljes festését,
  • ágylámpasávok cseréjét és nővérhívó kiépítését,
  • valamint az új fürdők kialakításához szükséges gépészeti- és elektromos munkákat.

Az új ágylámpasávokban a meglévő hálózatra kapcsolódóan kialakításra kerülnek az oxigén és vákuumvételi helyek.


Új műtőt is kialakítanak az intézményben

A C épület 4. emeletén a jelenleg is üzemelő küretműtőt újítják fel. A műtő és kiszolgáló helyiségeinek korszerűsítése magába foglalja többek közt az új automata ajtók beépítését, a padlóburkolat cseréjét, a műtőben új álmennyezet készítését, tisztasági festést, gépészeti- és elektromos munkákat és a meglévő orvosigáz rendszer fejlesztését.

A C épület 5. emeletén a műtőblokkban lévő ébredőt műtővé alakítják át, valamint a szükséges kiszolgálóhelyiségek, az előkészítő, a bemosakodó, a fehér- és zöld öltöző, illetve a zsiliphelyiségek kialakítása történik meg. Itt ugyanazok a munkálatok valósulnak meg, mint a küretműtő felújításánál

kórházfejlesztésHelyi hírekSalgótarjánegészségügySzent Lázár Megyei Kórházegészségügyi fejlesztés