2024.07.27, Szombat

Idősek világnapja és civil díjátadó ünnepség

salgotarjan.hu

2016.10.03. 11:35

Salgótarján városa újra létrehozza az Idősügyi Tanács intézményét, mert az idősebb generációk véleménye, javaslatai fontosak ahhoz, hogy Salgótarján élhetőbb város legyen.

Az Idősek világnapja alkalmából rendeztek szombat délután ünnepi gálát a József Attila Művelődési Központ színháztermében, amelyen a város civil díjainak átadására is sor került. A rendezvény vendégeit Fekete Lászlóné, a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviseletének elnöke üdvözölte, majd Huszár Máté alpolgármester mondott ünnepi köszöntőt.

 

Az alpolgármester szólt arról, hogy a világnap becsülendő kezdeményezése mellett a helyi közösségeknek és a városnak is folyamatosan, elkötelezetten kell törekednie arra, hogy az idősek élete minél szebb és könnyebb legyen, valamint hangsúlyt kell helyezni az idősek aktív közösségi részvételét elősegítő programokra is.
Megfogalmazása szerint a nemzedékek közötti együttműködésre, mint alappillére építjük mindazt, amit az idős emberekért teszünk és amit tenni tervezünk.

 

A zenés műsorral színesített gálán a hagyományoknak megfelelően idén is átadták a Salgótarján Civil Társadalmáért és a Salgótarján Emlékérem díjakat.

Idén Salgótarján közgyűlése a város civil életében végzett önzetlen, áldozatos és felelősségteljes munkája elismeréseként Szabó Istvánnét részesítette „Salgótarján Civil Társadalmáért” díjban. Szabó Istvánné (Tóth Piroska) nyugdíjba vonulásáig pedagógusként és intézményvezetőként végezte munkáját a Petőfi Sándor Általános Iskolában, a Nógrád Megyei Pedagógiai Intézetben, a bátonyterenyei 3. sz. iskolában és a Baglyasaljai Hétközi Diákotthonban. Munkájának középpontjában a nehéz, hátrányos helyzetben élő gyermekek és a problémáikra megoldást kereső pedagógiai módszerek álltak.

 

Posztumusz Salgótarján Emlékérem díjban részesítette a közgyűlés Dr. Horváth Emilnét, a Belszervi Betegek Salgótarjáni Egyesületében végzett kiemelkedő vezetői és közösségépítő tevékenysége elismeréseként.

 

Salgótarján Emlékéremben részesült Tari Ottó, a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége Nógrád Megyei Szervezetében végzett kiemelkedő vezetői tevékenységéért, valamint a város civil életében kifejtett magas színvonalú munkája elismeréseként szintén Salgótarján Emlékérem díjat vehetett át Csabáné Marosvári Márta.