2024.04.27, Szombat

Nógrádiak is szerepeltek az országos korongvadász versenyen

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.10.02. 13:14

A hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél dolgozók közül harmincegy sportvadász és sportlövő jelentkezett a felhívásra – hárman Nógrád megyéből.

Hirdetés

Péntek délelőtt szervezte meg az országos korongvadász versenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a napkori lőtéren.

 

A rendezvényt Nagy József tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg. Kiemelte, az igazgatóság megyei szinten már többször rendezett korongvadász versenyt, ezért is örül neki, hogy idén már országos megmérettetésnek adhat otthont Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

A versenyzők háromfős csapatban és egyéniben is összemérték tudásukat. A lövészek minimum tizenkettes kaliberű sörétes fegyvert, illetve maximum huszonnyolc gramm tömegű, két milliméternél nagyobb söréttel töltött lőszert használhattak a „vadászat” során. Összesen hét lőállásból kellett a lehető legtöbb korongot eltalálni a versenyzőknek, az egyes korongokra két lövést adhattak le. A lövések száma nem befolyásolta a végeredményt, csupán az érvényes találatok mennyisége.

Az összesítést követően mind az egyéniben, mind a csapatban indulók közül az első három helyezettet díjazták a szervezők. Mindkét kategóriában szoros volt a küzdelem, ugyanis a második és a harmadik helyezetteknél holtverseny alakult ki. Ebben az esetben szétlövéssel döntötték el, hogy ki a legjobb.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében három balassagyarmati hivatásos tűzoltó vett részt a megmérettetésen: Mizera Pál Csaba tűzoltó zászlós, Csampa Tamás tűzoltó főtörzsőrmester és Buga Dávid tűzoltó őrmester. A balassagyarmati tűzoltócsapat tagjai először vettek részt közösen ilyen versenyen, ahol rengeteg tapasztalattal gazdagodtak és jövőre ismét nekivágnak a megmérettetésnek.

 

Helyi hírekNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságországos korongvadász verseny