2024.05.06, Hétfő
A szentkúti Szűzanya szobor rendőrkék ruhába öltözött a jótékonysági koncertre
Fotók: police.hu

A szentkúti Szűzanya szobor rendőrkék ruhába öltözött a jótékonysági koncertre

Forrás: police.hu

2024.04.26. 08:05

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdeményezésére, hagyományteremtő céllal indult útjára 2022-ben a Rendőrség Napja alkalmából Mátraverebély-Szentkúton megszervezett jótékonysági est, amelyet idén április 21-én rendeztek meg - olvasható az eseményről szóló tudósítás a police.hu oldalon.
A koncert fővédnöke Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, akit  Horváth Ádám István r. ezredes, rendőrségi tanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója képviselt.

A rendőrség ünnepére gyűltek össze a templomban

A hangversenyt megelőzően a rendőrség ünnepe alkalmából a főoltárt ékesítő Szűzanya szobor is arany sujtásos rendőrkék ruhába öltözött, amelyet külön erre az eseményre, Varga Ottóné ipolytarnóci menyasszonyi ruhakészítő készített és a vármegye rendőrfőkapitánya adományozott a kegyhelynek.
A programot  Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, valamint  Orosz Lóránt, a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely igazgatója nyitotta meg.

Pedagógusok adtak koncertet

A rendezvényen résztvevők a kegyhelytemplomban ünnepi hangversenyt hallgathattak meg a Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak előadásában.
 


A koncertet követően Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd a résztvevők a tavalyi jótékonysági est kedvezményezett képviselőinek beszámolóját hallgathatták meg az összegyűjtött adomány felhasználásáról.

Jótékony célra felajánlották a rendezvény bevételét

A szervezők az idei jótékonysági koncert bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották felA nemes célú rendezvényen közel százan vettek részt. A program zárásaként az összegyűlt, több mint egymillió forint adományt Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya adta át Klarissza nővérnek, az idősek otthona vezetőjének.

Helyi hírekMagyar Rendőrség Napjajótékonysági koncertrendőrségszécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri KözösségeBátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola