2024.07.22, Hétfő
Hosszú távon a Montpellier felnőtt csapatát célozza meg a salgótarjáni Terjék Roland
Illusztráció: Pixabay

Hosszú távon a Montpellier felnőtt csapatát célozza meg a salgótarjáni Terjék Roland

mti

2022.04.21. 16:45

Először az utánpótlásban szeretne magának biztos helyet kiharcolni Terjék Roland, a Nemzeti Kézilabda Akadémia 17 éves játékosa, aki nyártól a 14-szeres francia bajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Montpellier együttesében folytatja pályafutását.

A fiatal játékos csütörtökön az M4 Sport Sporthíradó című műsorában beszélt arról, hogy ehhez a lehetőséghez rengeteg munka és egy kis szerencse is kellett, hiszen tavaly nyáron egy németországi serdülő tornán figyeltek fel rá, ahol a magyar korosztályos válogatott éppen a franciák ellen kezdett, ő pedig jó teljesítményt nyújtott.

A Salgótarjánról, gyerekként kapusként induló játékos elmondta, a rövid távú céljai között az szerepel, hogy először az utánpótláscsapatban alkalmazkodjon a játékrendszerhez, megtanulja a nyelvet és helyet harcoljon ki magának, hosszú távon pedig természetesen szeretne odakerülni a felnőtt együttesbe.

Terjék Roland elmondta, Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője, aki játékosként több évet is eltöltött külföldön légiósként, arra bíztatta, hogy csak felszabadultan játssza a saját játékát és akkor nem lehet gond.

Kitekintőkézilabdasport