2024.04.26, Péntek
Közlekedésbiztonsági verseny Salgótarjánban

Közlekedésbiztonsági verseny Salgótarjánban

nograd.katasztrofavedelem.hu

2018.04.26. 16:00

Kedden eldőlt, hogy kik képviselhetik a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a közlekedésbiztonsági verseny regionális döntőjén. A salgótarjáni versenypályán ügyintézői és készenléti szer kategóriában is bizonyíthattak az állomány tagjai.

Hirdetés

A felmenő rendszerű, Nógrád Megyei Közlekedésbiztonsági Versenyt első alkalommal rendezte meg az igazgatóság, tétje pedig nem más volt, mint hogy a megyei versenyen elért 1., 2. és 3. helyezettek továbbjuthatnak a regionális versenyre, majd onnan a kategóriánkénti első három helyezett helyezettek az országos döntőben is megmérettethetik magukat.

A verseny kezdetén Antal István tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a magukat megméretni vágyó tűzoltókat, majd eredményes és balesetmentes versenyzést kívánt mindenkinek.

A versenyen összesen huszonhárman vettek részt, közülük nyolcan ügyintézői kategóriában, tizenöten pedig készenléti szer kategóriában versenyeztek. A megmérettetés első felében egy negyvenegy kérdésből álló tesztlap kitöltése volt a feladat, amely az általános közlekedésbiztonsági szabályok ismerete mellett alapvető elméleti vezetéstechnikai tudásukat is felmérte. Az elméleti felmérőt munkavédelmi oktatás, majd pályabejárás követte, amelynek során a verseny szervezői és az igazgatóság vezetéstechnikai oktatója mutatták be a versenyzőknek az őket váró pályát és az előttük álló feladatokat. A személyautóval versenyző, ügyintézői kategóriás kollégáknak és a tűzoltó gépjárműfecskendővel pályára álló tűzoltóknak egyaránt egy bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladniuk, ahol szlalom előre és hátra, parkolás több módon, akadályelkerülés körpályán és tolatás volt a feladat.  

Az I. Nógrád Megyei Közlekedésbiztonsági Verseny zárásaként Antal István gratulált az elméleti és gyakorlati feladatokat végrehajtó kollégáknak, majd átadta a kategóriánkénti első három helyezettnek járó serleget és oklevelet.

Ügyintézői kategóriában harmadik helyen végzett Sági Bence tűzoltó főhadnagy, a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadója, második lett Mócsány Roland tűzoltó főhadnagy, rétsági katasztrófavédelmi megbízott, az első helyezett pedig Bakos Gergely tűzoltó főhadnagy, a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség főelőadója lett.

Készenléti szer kategóriában harmadik lett Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester, a rétsági katasztrófavédelmi őrs gépjárművezetője, második helyen Simon Benedek tűzoltó törzsőrmester, a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője zárt, a képzeletbeli dobogó legfelső fokára pedig Csikány Róbert tűzoltó zászlós, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője.

 

Galéria

AktuálisSalgótarjántűzoltóközlekedésbiztonsági verseny