2023.12.08, Péntek

Balassagyarmat

A Belügyminisztérium és a BvOP sikeresnek ítélte a fogvatartottak reintegrációját

2023.10.27

Helyi hírek

A fegyintézetekben büntetésüket töltő emberek szabadulás utáni társadalmi visszailleszkedését szolgálja az a program, amelynek zárórendezvényét hétfőn tartották a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) és a Belügymisztérium képviselőinek jelenlétében Budapesten.

Balassagyarmatra is ellátogat a lelki egészséget támogató roadshow

2023.10.13

Helyi hírek

Az egyik küldetése az, hogy a fiatalok képesek legyenek segítséget kérni krízis esetén.

Új iparterületet alakítottak ki Balassagyarmaton

2023.09.30

Helyi hírek

Új iparterületet alakítottak ki Balassagyarmaton, a fejlesztéstől új munkahelyek létrejöttét várják - tájékoztatta a Nógrád vármegyei város önkormányzata az MTI-t.

Sikeres a kadétprogram Balassagyarmaton is

2023.09.19

Helyi hírek

Egyértelműen sikeres a Honvéd kadét program: jelenleg 7000 kadét tanul közel 150 iskolában - mondta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke egy hétfői, budapesti konferencián.

Balassagyarmaton is szerveznek véradást szeptemberben

2023.08.22

Helyi hírek

Tizenöt településen szerveznek véradást szeptember elején - tájékoztatta az Országos Vérellátó Szolgálat az MTI-t.

Forgalomkorlátozások Nógrád vármegyében

2023.08.19

Helyi hírek

Ünnepi rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek Salgótarjánban és Balassagyarmaton.

Ipoly-nap Balassagyarmaton

2023.08.13

Helyi hírek

Vízibiciklizni is lehet.

Pénteken kezdődik a nemzetközi muzsikustábor Balassagyarmaton

2023.07.20

Helyi hírek

Pénteken kezdődik a Zene határok nélkül elnevezésű nemzetközi muzsikustábor és zenei fesztivál Balassagyarmaton.

Fiatal balassagyarmati kajakosok szereztek aranyérmet

2023.07.09

Helyi hírek

Három arannyal gyarapodott a fiatal gyarmati kajakosok éremgyűjteménye. Ulveczki Edina tanítványai ezúttal a Magyar Kupán zsebelték be a szebbnél szebb helyezéseket.

Megnyitott a városi strand Balassagyarmaton

2023.06.25

Helyi hírek

Változatlan árakkal az utolsó tanítási napon megnyílt a Városi Strandfürdő, amely gyereknap alkalmából egy minigolfpályával is gazdagodott.

Balesetmegelőzési akciót rendeznek Balassagyarmaton

2023.06.23

Helyi hírek

Június 26-án, hétfőn a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a gyermekeket ügyességi pályával, KRESZ tesztlapokkal, színezőkkel és játékokkal, a felnőtteket biztonsági öv szimulátorral várja a Tekergő Kresz Parkban.

Éves rendőrfőnöki beszámoló két nógrádi városban is

2023.05.31

Helyi hírek

A Bátonyterenyei és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője számolt be az elmúlt évi munkájáról az önkormányzat képviselő-testülete előtt.

Balassagyarmaton tartják a nógrádi Prima Díj Gálát

2023.05.13

Helyi hírek

Szeptember 30-án rendezik meg a Nógrád vármegyei Prima Díj Gálát a balassagyarmati Vármegyeházán, ahol a rangos Prima Primissima-díjakat is átadják.

A balassagyarmati kórház lett 2023 családbarát kórháza

2023.04.25

Helyi hírek

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetet választották 2023 családbarát kórházának - közölte a szakmai zsűrizést a Magyar Kórházszövetséggel közösen végző Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel.

Petőfi 200 - Szlovákiai és magyarországi múzeumok közösen ünneplik Petőfi Sándort

2023.04.23

Helyi hírek

Öt szlovákiai és magyarországi múzeum közösen ünnepli Petőfi Sándort a költő születésének 200. évében, az intézmények más-más témát emelnek ki az életműből - tájékoztatta az MTI-t a szécsényi múzeum igazgatója pénteken.

Átfogó program keretében újulnak meg Balassagyarmat zöldterületei

2023.10.17

Helyi hírek

Az Ipoly holtág rehabilitációja a Penta Kft. munkájával valósult meg.

A balassagyarmati gyermekotthon felújításában működnek közre az erdészek

2023.10.07

Helyi hírek

Már a negyedik gyermekotthon felújításában működnek közre az állami erdészetek az állami erdészeti társaságok, és rajtuk keresztül az Agrárminisztérium - mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár szerdán Balassagyarmaton, ahol az Ipolyparti Fészek Gyermekotthon korszerűsítése kezdődik meg az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére.

Balassagyarmaton is aktív a High-Tech Suli program

2023.09.28

Helyi hírek

A tantermen kívüli világgal és a munka világával is összeköti az oktatást a Mészáros-csoport támogatásával 2020-ban létrejött High-Tech Suli program - hangzott el a program keretében szervezett szakmai konferencián csütörtökön Budapesten.

Az ember tragédiájáról szóló kiállítás nyílt meg Balassagyarmaton

2023.09.13

Helyi hírek

Madách Imre életéről és Az ember tragédiájáról szól az a vándorkiállítás, amely a Madách Imre Városi Könyvtárban nyílt kedden Balassagyarmaton - tájékoztatta az MTI-t a könyvtár.

Határidő előtt befejeződött a balassagyarmati Ipari Park feltáró útjának felújítása

2023.08.20

Helyi hírek

A kivitelezés ideje alatt a HE-DO-nak biztosítania kellett az összes közeli ipari létesítmény folyamatos megközelíthetőségét.

Hamarosan átadják a Zöld Csiga projektet Balassagyarmaton

2023.08.14

Helyi hírek

A végéhez közelednek a munkálatok a Zöld Csiga Palóc ligeti szakaszánál. Szerda délelőtt sajtónyilvános eseményen kerültek bemutatásra a több mint egymilliárdos kormányzati támogatásból megvalósuló projekt elemei és a Palóc liget előrehaladó felújítási fázisai.

Visszaszerezték a vasúti kábeleket, dícsértet kaptak

2023.08.08

Helyi hírek

Két balassagyarmati járőr munkáját ismerte el a Magyar Államvasutak Zrt.

Légi szúnyoggyérítés lesz július 17-én Balassagyarmaton

2023.07.16

Helyi hírek

Balassagyarmat Városháza közösségi oldalán megjelent tájékoztatásából kiderült, a település területén légi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre július 17-én.

Aszfaltozás miatt egyirányúsítják a Nyugati ipartelep bekötőútját Balassagyarmaton

2023.06.30

Helyi hírek

Balassagyarmat Város Önkormányzata és a kivitelezésért felelős HE-DO Kft. tájékoztatja a gépkocsivezetőket, hogy július 3. és 7. között aszfaltozási munkákat végeznek a Nyugati ipartelep bekötőútján.

Több út- és járdafelújítás is zajlik a nyári időszakban Balassagyarmaton

2023.06.24

Helyi hírek

Balassagyarmaton több út- és járdafelújítás is zajlik a nyári időszakban - számolt be róla Balassagyarmat Városháza közösségi oldalán.

Új sportcsarnokot avattak Nógrád megyében

2023.06.11

Helyi hírek

A mintegy 1,2 milliárd forintból megépített 1700 négyzetméteres csarnok a harmadik abban a fejlesztési programban, amelyben 17 helyszínen épülnek hasonló létesítmények.    

Honvéd kadétképzés indul a Szent-Györgyi Albert Technikumban Balassagyarmaton

2023.05.29

Helyi hírek

Hazafias honvédelmi nevelés színesíti az oktatási palettát a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikumában, ugyanis a tanintézmény országosan a százharmincegyedikként, a vármegyében hatodikként, Balassagyarmaton másodikként csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz. Az erről szóló együttműködési megállapodást szerda délelőtt ünnepélyes keretek között írták alá a szerződő felek.

Átadták a felújított Balassagyarmat-Nyírjes Gátőrházat

2023.05.10

Helyi hírek

Az állami szerepvállalás az erdei turisztikai létesítmények működtetésével és fejlesztésével országszerte több millió látogatónak nyújt a természetben eltöltött kikapcsolódási lehetőséget – jelentette ki Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára a Balassagyarmat-Nyírjes Gátőrház átadó ünnepségén, kedden.

Balassagyarmaton indul a kormányhivatal tavaszi állásbörze sorozata

2023.04.24

Helyi hírek

Hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Áprilisban és májusban minden járási székhelyen megrendezik az eseményt, az első állásbörzére április 27-én, Balassagyarmaton kerül sor.

Eboltás lesz Balassagyarmaton, íme a helyszínek és az időpontok

2023.04.17

Helyi hírek

A veszettség elleni oltás és a mikrochip kötelező, a mikrochip nélküli illetve az oltatlan ebek tulajdonosaival szemben büntetés kerül kiszabásra.