2023.03.26, Vasárnap

Balassagyarmat

Fegyház területén működtetett cipőgyárban tett látogatást az államtitkár

2023.03.04

Helyi hírek

A büntetés-végrehajtás önellátását és a fogvatartottak szabadulás utáni visszailleszkedését is segíti foglalkoztatásuk - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence pénteken Balassagyarmaton, ahol a büntetés-végrehajtás által a fegyház területén üzemeltetett Ipoly Cipőgyár Kft.-ben tett látogatást.

Ügyfélfogadási szünet lesz a szécsényi és a balassagyarmati kormányablakban

2023.02.27

Helyi hírek

A szécsényi és a balassagyarmati kormányablakok - előre tervezett informatikai karbantartások miatt - nem fogadnak ügyfeleket az alábbi napokon.

Márciusban nyílik meg az ALDI Balassagyarmaton

2023.02.08

Helyi hírek

Jól haladnak a munkálatok az egykori Plus, majd Kínai áruház helyén épülő új ALDI áruháznál.

A Nógrád vármegyei rendőrök a Cserhát Mentőkutyás Egyesület tagjaival tartottak kutyavezetői képzést

2023.02.01

Helyi hírek

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyavezetői rendszeresen szerveznek összevont kutyás képzéseket a vármegye különböző helyszínein. A legutóbbi képzésnek a balassagyarmati Cserhát Mentőkutyás Egyesület kutyakiképző telephelye adott otthont, ahol az egyenruhások az egyesület tagjaival közösen képezték négylábú társaikat.

A legbátrabb város ünnepét tartják a hétvégén Balassagyarmaton

2023.01.26

Helyi hírek

A legbátrabb város ünnepét tartják Balassagyarmaton péntektől vasárnapig, arra emlékezve, hogy 104 éve kiűzték a sikeresen megvívott városvédő harccal a megszálló cseh katonaságot. Ezzel Balassagyarmat Magyarország része maradt, és az Országgyűlés döntése alapján a Civitas Fortissima, azaz a legbátrabb város címet viselheti. A programok sorában az 1919-es évet megidézve lesz vetélkedő, kiállítás, könyvbemutató, várostörténeti séta.

Heteken belül átadják a Nádor úti új sportcsarnokot Balassagyarmaton

2023.01.15

Helyi hírek

Hamarosan pattoghat a labda a Nádor úti kies sporttelepen megépült modern sportcsarnokban, amely megkapta a működési engedélyt, most zajlik a próbaüzem.

Így szállítják el a karácsonyfákat Balassagyarmaton

2023.01.10

Helyi hírek

Balassagyarmat területéről a karácsonyfák díjmentes elszállítását a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft. az alábbiak szerint végzi:

Horváth Endre pénzjegytervezőről, grafikusművészről nyílik emlékkiállítás Balassagyarmaton

2022.10.26

Helyi hírek

Horváth Endre pénzjegytervező, grafikusművész emlékkiállítását nyitják meg Balassagyarmaton a nevét viselő kortárs képzőművészeti galériában október 27-én; a tárlaton a grafikai alkotásokat helyezik a középpontba - tájékoztatta az MTI-t a galéria vezetője.

Palóc Hagyományéltető Napokat rendeznek Balassagyarmaton

2022.07.18

Helyi hírek

Palóc Hagyományéltető Napokat rendeznek a hétvégén Balassagyarmaton; a háromnapos rendezvényen megemlékeznek a 175 éve született Mikszáth Kálmánról, és vasárnap tartják a palóc vidék egyik legnagyobb vallásos-népművészeti eseményét, a palóc búcsút - tájékoztatta az MTI-t a Palóc Múzeum munkatársa hétfőn.

A városi önkormányzatnak számolt be a balassagyarmati rendőrkapitány

2022.07.03

Helyi hírek

A képviselő-testület elfogadta a rendőrkapitány éves beszámolóját.

Kiosztották a Családbarát kórházi innovációs díjakat - a balassagyarmati kórház is elismerést kapott

2022.06.08

Helyi hírek

Idén három vidéki intézmény részesült Családbarát kórházi innovációs díjban 2021-es újításaiért; az elismeréseket csütörtökön, a Magyar Kórházszövetség XXXIV. kongresszusán adták át Siófokon- közölte a pályázatot a kórházszövetséggel közösen kiíró Három királyfi, három királylány mozgalom az MTI-vel.

Életet mentettek a szén-monoxid-érzékelők Nógrád megyében

2022.05.07

Helyi hírek

A katasztrófavédelemhez a szén-monoxid miatt érkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látszik, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon.

Az atlétikai alapjaival ismerkedhettek a leendő iskolások

2022.03.27

Helyi hírek

A gyarmati óvodások izgalmas kölyökatlétikai foglalkozásokkal kerültek közelebb a városi sportiskola hétköznapjaihoz.

Balassagyarmatra is ellátogat a Hangszert a kézbe sorozat

2022.03.19

Kultúra

Az országos rendezvénysorozat célja, hogy a fiatalok kipróbálhassák a hangszeres zenélést, a legtehetségesebbek számára pedig utat nyisson a zenetanulás felé.

Balassagyarmatra is ellátogat a "30 éve szabadon" vándorkiállítás

2022.02.08

Helyi hírek

Újabb ötven magyar város érintésével folytatódik a Terror Háza Múzeum "30 éve szabadon" elnevezésű vándorkiállítása, amely az újraindulást követően elsőként Dabason nyílik meg február 7-én.

Ipolymenti Nemzetközi Méhésztalálkozó Balassagyarmaton

2023.03.03

Helyi hírek

Az Ipolyszakálosi Ipolyvölgye Méhészszervezet és a Palóctáj Méhész és Környezetvédő Egyesület szervezésében idén is megrendezésre kerül Nógrád vármegye legnagyobb mezőgazdasági és méhész szakmai rendezvénye.

A Palócföld festő fejedelmének grafikái keltik életre a madáchi művet

2023.02.12

Helyi hírek

Farkas András balassagyarmati festőművész 1976-ban készült szénrajz illusztrációi idézik meg a 200 esztendeje született Madách Imre legismertebb alkotását, Az ember tragédiáját.

Ezzel a beruházással Balassagyarmat ipari kapacitását fejlesztik

2023.02.06

Helyi hírek

A HE-DO munkájának köszönhetően Nógrád vármegye második legnagyobb városában javulnak az ipari park körülményei.

Balassagyarmat: Kossuth-díjas festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás az Artériában

2023.01.29

Helyi hírek

Új kiállítás nyílik a Teleki utcában található Artéria galéria és klub kiállítóterében. A látogatók ezúttal Földi Péter Kossuth-díjas festőművész alkotásait vehetik szemügyre.

Takaró Mihály és L. Simon László kapja idén a Madách-díjat

2023.01.17

Aktuális

A díjat minden évben a Madách-kutatásban, a Madách-kultusz ápolásában, a megye kulturális és művészeti életében legeredményesebben tevékenykedőknek adják át.

Mikszáth Kálmánra emlékeznek születése 176. évfordulóján

2023.01.11

Kultúra

Nógrád vármegyében és Budapesten is megemlékeznek hétfőn Mikszáth Kálmánról születése 176. évfordulóján a salgótarjáni székhelyű Mikszáth Kálmán Társaság szervezésében, de születésnapi megemlékezést tartanak szülőfalujában, a ma már Szlovákiához tartozó Szklabonyán, és ünnepségeket szerveznek az író nevét viselő nógrádi iskolákban is.

Pályaválasztási kiállítást és állásbörzét rendez a kormányhivatal Balassagyarmaton

2022.10.28

Helyi hírek

Hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez októberben és novemberben az álláskeresők részére a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Balassagyarmaton szerdán pályaválasztási kiállítás vezeti fel a csütörtöki állásbörzét.

Balassagyarmati rádióra szabott ki bírságot a hatóság

2022.09.04

Helyi hírek

A helyi és körzeti rádiócsatornák műsorstruktúrára vonatkozó vállalásainak teljesítését és a médiatörvény rendelkezéseinek betartását vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte az MTI-vel az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken.

Fontos a betegbiztonság a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben

2022.07.04

Helyi hírek

2022. július 1-től a B+N Referencia Zrt. végzi a takarítási, fertőtlenítési szolgáltatást a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet területén. A magasabb minőségű szolgáltatással mérhetően javul a betegbiztonság az intézményben - írja közleményében a cég.

Városképek - Balassagyarmat

2022.06.21

Helyi hírek

A Szentháromság-templom a Rákóczi fejedelem úton Balassagyarmaton 2022. június 20-án.

Elismeréseket adtak át Szent Flórián napja alkalmából

2022.05.08

Helyi hírek

Az elmúlt év fotósát is megválasztották.

Átadták a honvédelmi sportközpontot Balassagyarmaton

2022.04.07

Helyi hírek

Átadták Magyarország harmadik honvédelmi sportközpontját a napokban Balassagyarmaton. Az ünnepségen Benkő Tibor honvédelmi miniszter kiemelte, az ország védelmi képességeihez kell egy erős magyar honvédség, kell egy jó szövetség, és éppúgy kell a társadalom elhivatottsága és elkötelezettsége.

Balassagyarmatra látogat Kaposvár után a Hangszert a kézbe sorozat

2022.03.23

Kultúra

Második alkalommal érkezik Kaposvárra, az Együd Árpád Kulturális Központba a Hangszert a kézbe rendezvénysorozat március 22. és 24. között, majd további hét településen lesz látható - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok Balassagyarmaton

2022.02.24

Helyi hírek

Tizenegy előadást mutatnak be Balassagyarmaton a Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napokon péntektől vasárnapig. Az amatőr színházi mozgalom seregszemléjét 38. alkalommal rendezik meg a Nógrád megyei városban.

Civitas Fortissima emléknapokat tartanak Balassagyarmaton

2022.01.24

Helyi hírek

Csütörtöktől programsorozattal emlékeznek Balassagyarmaton arra, hogy 103 évvel ezelőtt a helyiek kiűzték a megszálló cseh csapatokat, ezzel a település kiérdemelte a Civitas Fortissima, azaz a Legbátrabb város címet.