2021.04.16, Péntek

Zenthe Ferenc Színház

Verssel lepik meg a színházba járókat a salgótarjáni teátrum művészei

2021.04.06

Kultúra

A verses videókat a teátrum közösségi oldalán posztolják.

Márciusban is online előadások a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban

2021.03.01

Helyi hírek

A salgótarjáni színház nyilvánosságra hozta márciusi online műsorát. Az előadások megtekintése díjmentes, és a Zenthe Ferenc Színház YouTube csatornáján lesznek elérhetők.

A Zenthe Ferenc Színház februári online műsora

2021.01.28

Aktuális

A korlátozások továbbra is az online színháznak kedveznek, ezért nincs megállás, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház februárban sem hátrál meg, további előadásokat tűztek műsorra.

Januárban is folytatódik a Zenthe Online

2021.01.11

Aktuális

A decemberi nagy sikerre való tekintettel a Zenthe Ferenc Színház januárban sem hagyja cserben nézőit, folytatja online előadásainak a vetítését.

Ágacska köszönti a Karácsonyt

2020.12.07

Aktuális

Rendhagyó módon, online mutatja be legújabb zenés mesejátékát a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Csukás István Ágacska című zenés mesejátékának premierjét 2020. december 26-án délelőttre időzítette a teátrum, az egész családnak – gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek – közös programot kínálva. A mesejátékot Kökényessy Ági rendezi.

Beszélgető est a Zenthe Szalonban

2020.10.29

Aktuális

Október 30-án elindítja Teátrum Kávéház nevezetű sorozatát a Zenthe Ferenc Színház.

Pénzről, szerelemről, panamáról…. Zenthe színház péntek és szombat este Salgótarjánban

2020.10.12

Aktuális

Gábor Andor művét, a Dollárpapát viszi színre következő premierjeként a Zenthe Ferenc Színház. A hármas koprodukcióban készült előadást a salgótarjáni teátrum a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal és az egri Gárdonyi Géza Színházzal közösen valósítja meg.

Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről - Bemutató Salgótarjánban

2020.09.18

Aktuális

A darabot Kis Domonkos Márk rendezésében ma este mutatják be.

Emléktáblát avattak Zenthe Ferenc tiszteletére

2020.09.11

Aktuális

Zenthe Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak, amely az egykori lakóházára került kihelyezésre.

Hat premiert mutat be az új évadban a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

2020.08.31

Helyi hírek

Szeptemberben állítják színpadra a Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékot, októberben a Dollárpapát mutatják be, A nagymama című vígjátékot pedig decemberben nézhetik meg a nézők.

Elindult a szólójegy-értékesítés a salgótarjáni színháznál

2020.08.12

Kultúra

Nem csak bérletet, de már szólójegyet is lehet vásárolni a Városi Jegyirodában.

Négy hónap kényszerszünet után állt ismét színpadra a Zenthe társulata

2020.07.08

Aktuális

A várva várt újrakezdés a festői Szurdokpüspökiben, a méltán népszerű regionális rendezvénysorozat, a "Muzsikál az Erdő" keretei között valósult meg.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház 4 előadása került be a Déryné Programba

2020.06.23

Aktuális

A szakmai bíráló bizottság – országosan egyedülállóan -  a Zenthe Ferenc Színház 4 (!) előadását (Advent a Hargitán, Az ördög, Pillantás a hídról, Szent Péter esernyője) választotta be a 41 produkciót tartalmazó kínálatba.    

Hat premiert tervez új évadában a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

2020.06.02

Helyi hírek

Szeptember 18-án állítják színpadra a Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékot, októberben a Dollárpapát mutatják be Gálvölgyi Jánossal a főszerepben. Csiky Gergely A nagymama című vígjátékát decemberben nézhetik meg a nézők, a címszerepben a Jászai Mari-díjas Sárossy Kingával.

Drámapályázatot hirdet a salgótarjáni színház

2020.05.05

Pályázatok

Az eredményhirdetést 2021 januárjában, a magyar kultúra napjához kapcsolódva tartják a Zenthe Ferenc Színházban.

Szemfüles húsvétot szerveznek Salgótarjánban

2021.03.31

Aktuális

A Zenthe Ferenc Színház a keresztény ünnep alkalmából tojáskeresésre invitálja a város lakosságát. A játék április 1-én indul és 5-ig tart majd.

Kihirdették a Zenthe100 Drámapályázat eredményét

2021.02.13

Aktuális

Zenthe Ferenc születésének centenáriumára a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház drámapályázatot hirdetett két kategóriában, amelynek eredményeit a teátrum február 11-én közölte.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház programja a magyar kultúra napja alkalmából

2021.01.22

Aktuális

A járványügyi helyzetre való tekintettel a színházak nem tarthatnak előadásokat, de ez nem adhat okot arra, hogy valamilyen formában ne ünnepeljék meg a színházi élet számára is fontos szerepet betöltő napot. A Zenthe Online előadásai között a magyar kultúra napján és az azt követő hétvégén olyan darabokat, illetve beszélgetős műsort tekinthetnek meg a nézők, melyek kapcsolódnak e jeles ünnepnaphoz.

Az Énekes madár dalolni készül

2020.12.09

Aktuális

Olvasópróbát tartottak december 7-én a Zenthe Szalonban.

Online tart felolvasószínházi estet a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

2020.11.26

Aktuális

A zseni-gyanús szerző a világ teremtését egy modern XX. századi ipari üzembe behelyezett szituációk által teremti újra, s mindez látványos animációkkal, egy gombnyomással élhető meg a Zenthe Szalonban, amelyet december 1-jén 17.00 órakor a színház online felületén lehet követni.

Advent a Hargitán

2020.10.21

Aktuális

Az örök hit, remény és szeretet előadása a Zenthe Ferenc Színház Advent a Hargitánja, amely az elmúlt évadra, és országos nagy sikerére való tekintettel újra megtekinthető lesz Salgótarjánban egy este erejéig, október 28-án. November 5-én a Nemzeti Színház deszkáin bizonyít a salgótarjáni teátrum, amelyre jegyek szintén kaphatók a Nemzeti Színház weboldalán.

Hatalmas sikerrel indította évadát a Zenthe Ferenc Színház.

2020.09.21

Aktuális

Hosszú idő után újra megtelt a színházterem lelkes nézőkkel.

Vidám zenés darabbal készül az évad első premierjére a Zenthe Ferenc Színház

2020.09.14

Aktuális

Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékát a salgótarjáni színház és a Soproni Petőfi Színház közös koprodukcióban viszi színre.

Átadták a Vastaps díjakat a salgótarjáni színházban

2020.09.02

Helyi hírek

Kiosztották az emlékgyűrű elismerést is, ami azon Nógrád megyei színészeket, színházcsinálókat illet meg, akik évek óta tevékenyen vesznek részt a megyei színházi élet felvirágoztatásában.

Színészekkel mérkőzik az SBTC

2020.08.27

Aktuális

A Színészválogatott lesz az SBTC öregfiúk-csapatának ellenfele e hét végén, augusztus 30-án, vasárnap délután Salgótarjánban.

Vértezett szív - Trianonról mutatott be kisfilmet a Zenthe Ferenc Színház

2020.08.04

Kultúra

Nem kell beszélni róla sohasem, de mindig, mindig gondoljunk reá – a trianoni békediktátum száz esztendeje tépte szét Magyarországot, szakított el magyarokat magyaroktól.

Állandó társulata lett a Zenthe Színháznak

2020.06.27

Aktuális

Kellemes hangulatú ebéd keretein belül ismerkedtek meg egymással a Zenthe Ferenc Színház társulatának tagjai. Június 18-án a salgótarjáni Kulacs étteremben vendégelte meg a színház vezetősége az újdonsült, immár állandó társulati tagokat.

A salgótarjániak is csatlakoztak a #nemváltomvissza kampányhoz

2020.06.21

Aktuális

A Zenthe Ferenc Színház még májusban bejelentette, hogyan kárpótolja nézőit, a koronavírus miatti előadások elmaradásáért. A meg nem tartott produkciókra váltott szólójegyeket, szabadjegyre váltják a bérlettel rendelkező nézők pedig az elmaradt és lejátszott előadások hányadaként kiszámított összeget kapták meg kupon formájában, amelyet a következő évad bérletvásárlásakor használhatnak fel.

A Zenthe Ferenc Színház már készül az új évadra

2020.05.29

Kultúra

A Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház hivatalosan is lezárta a 2019/2020-as színházi évadát. A koronavírus járvány miatt hozott intézkedések már március közepén félbeszakították a próbafolyamatokat.

Névadója születésének századik évfordulójára emlékezett a Zenthe Ferenc Színház

2020.04.27

Aktuális

A centenárium napján a színház vezetői és művészei a budapesti Farkasréti temetőben, valamint Salgóbányán, Zenthe Ferenc mellszobránál szűk körű koszorúzással rótták le tiszteletüket a Nemzet Színésze előtt.