2021.01.21, Csütörtök

Zenthe Ferenc Színház

Ágacska köszönti a Karácsonyt

2020.12.07

Aktuális

Rendhagyó módon, online mutatja be legújabb zenés mesejátékát a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Csukás István Ágacska című zenés mesejátékának premierjét 2020. december 26-án délelőttre időzítette a teátrum, az egész családnak – gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek – közös programot kínálva. A mesejátékot Kökényessy Ági rendezi.

Beszélgető est a Zenthe Szalonban

2020.10.29

Aktuális

Október 30-án elindítja Teátrum Kávéház nevezetű sorozatát a Zenthe Ferenc Színház.

Pénzről, szerelemről, panamáról…. Zenthe színház péntek és szombat este Salgótarjánban

2020.10.12

Aktuális

Gábor Andor művét, a Dollárpapát viszi színre következő premierjeként a Zenthe Ferenc Színház. A hármas koprodukcióban készült előadást a salgótarjáni teátrum a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal és az egri Gárdonyi Géza Színházzal közösen valósítja meg.

Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről - Bemutató Salgótarjánban

2020.09.18

Aktuális

A darabot Kis Domonkos Márk rendezésében ma este mutatják be.

Emléktáblát avattak Zenthe Ferenc tiszteletére

2020.09.11

Aktuális

Zenthe Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak, amely az egykori lakóházára került kihelyezésre.

Hat premiert mutat be az új évadban a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

2020.08.31

Helyi hírek

Szeptemberben állítják színpadra a Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékot, októberben a Dollárpapát mutatják be, A nagymama című vígjátékot pedig decemberben nézhetik meg a nézők.

Elindult a szólójegy-értékesítés a salgótarjáni színháznál

2020.08.12

Kultúra

Nem csak bérletet, de már szólójegyet is lehet vásárolni a Városi Jegyirodában.

Négy hónap kényszerszünet után állt ismét színpadra a Zenthe társulata

2020.07.08

Aktuális

A várva várt újrakezdés a festői Szurdokpüspökiben, a méltán népszerű regionális rendezvénysorozat, a "Muzsikál az Erdő" keretei között valósult meg.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház 4 előadása került be a Déryné Programba

2020.06.23

Aktuális

A szakmai bíráló bizottság – országosan egyedülállóan -  a Zenthe Ferenc Színház 4 (!) előadását (Advent a Hargitán, Az ördög, Pillantás a hídról, Szent Péter esernyője) választotta be a 41 produkciót tartalmazó kínálatba.    

Hat premiert tervez új évadában a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

2020.06.02

Helyi hírek

Szeptember 18-án állítják színpadra a Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékot, októberben a Dollárpapát mutatják be Gálvölgyi Jánossal a főszerepben. Csiky Gergely A nagymama című vígjátékát decemberben nézhetik meg a nézők, a címszerepben a Jászai Mari-díjas Sárossy Kingával.

Drámapályázatot hirdet a salgótarjáni színház

2020.05.05

Pályázatok

Az eredményhirdetést 2021 januárjában, a magyar kultúra napjához kapcsolódva tartják a Zenthe Ferenc Színházban.

Drámapályázatot hirdet a Zenthe Ferenc Színház

2020.04.08

Aktuális

Névadója születésének századik évfordulójára nyílt drámapályázatot hirdet a salgótarjáni színház, két kategóriában, melyekben a műfaj szabadon választható.

Salgótarjánban is elhalasztják a színházi előadásokat

2020.03.12

Aktuális

A Magyarország Kormánya és az operatív törzs által 2020. március 11-én kihirdetett vészhelyzeti intézkedéseknek, valamint Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatával, mint fenntartóval folytatott egyeztetéseknek megfelelően a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a koronavírusos megbetegedés terjedését megelőző óvintézkedésből adódóan 2020. március 12-én 00.00 órától székhelyén felfüggeszti a színházi előadások megtartását.

Fontos üzenetet hordoz a salgótarjáni Színház következő előadása

2020.02.21

Aktuális

A február 25-ei, kedd esti előadásra a Tolnay Klári-bérletek érvényesek, illetve szólójegyek vásárolhatók a Városi Jegyirodában (Salgótarján, Fő tér 5.), vagy a zentheszinhaz.jegy.hu weboldalon.

Nem élhetek muzsikaszó nélkül premier

2020.01.11

Kultúra

Utolsó harmadához érkezett Móricz Zsigmond - Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művének próbafolyamata.

Online tart felolvasószínházi estet a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

2020.11.26

Aktuális

A zseni-gyanús szerző a világ teremtését egy modern XX. századi ipari üzembe behelyezett szituációk által teremti újra, s mindez látványos animációkkal, egy gombnyomással élhető meg a Zenthe Szalonban, amelyet december 1-jén 17.00 órakor a színház online felületén lehet követni.

Advent a Hargitán

2020.10.21

Aktuális

Az örök hit, remény és szeretet előadása a Zenthe Ferenc Színház Advent a Hargitánja, amely az elmúlt évadra, és országos nagy sikerére való tekintettel újra megtekinthető lesz Salgótarjánban egy este erejéig, október 28-án. November 5-én a Nemzeti Színház deszkáin bizonyít a salgótarjáni teátrum, amelyre jegyek szintén kaphatók a Nemzeti Színház weboldalán.

Hatalmas sikerrel indította évadát a Zenthe Ferenc Színház.

2020.09.21

Aktuális

Hosszú idő után újra megtelt a színházterem lelkes nézőkkel.

Vidám zenés darabbal készül az évad első premierjére a Zenthe Ferenc Színház

2020.09.14

Aktuális

Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékát a salgótarjáni színház és a Soproni Petőfi Színház közös koprodukcióban viszi színre.

Átadták a Vastaps díjakat a salgótarjáni színházban

2020.09.02

Helyi hírek

Kiosztották az emlékgyűrű elismerést is, ami azon Nógrád megyei színészeket, színházcsinálókat illet meg, akik évek óta tevékenyen vesznek részt a megyei színházi élet felvirágoztatásában.

Színészekkel mérkőzik az SBTC

2020.08.27

Aktuális

A Színészválogatott lesz az SBTC öregfiúk-csapatának ellenfele e hét végén, augusztus 30-án, vasárnap délután Salgótarjánban.

Vértezett szív - Trianonról mutatott be kisfilmet a Zenthe Ferenc Színház

2020.08.04

Kultúra

Nem kell beszélni róla sohasem, de mindig, mindig gondoljunk reá – a trianoni békediktátum száz esztendeje tépte szét Magyarországot, szakított el magyarokat magyaroktól.

Állandó társulata lett a Zenthe Színháznak

2020.06.27

Aktuális

Kellemes hangulatú ebéd keretein belül ismerkedtek meg egymással a Zenthe Ferenc Színház társulatának tagjai. Június 18-án a salgótarjáni Kulacs étteremben vendégelte meg a színház vezetősége az újdonsült, immár állandó társulati tagokat.

A salgótarjániak is csatlakoztak a #nemváltomvissza kampányhoz

2020.06.21

Aktuális

A Zenthe Ferenc Színház még májusban bejelentette, hogyan kárpótolja nézőit, a koronavírus miatti előadások elmaradásáért. A meg nem tartott produkciókra váltott szólójegyeket, szabadjegyre váltják a bérlettel rendelkező nézők pedig az elmaradt és lejátszott előadások hányadaként kiszámított összeget kapták meg kupon formájában, amelyet a következő évad bérletvásárlásakor használhatnak fel.

A Zenthe Ferenc Színház már készül az új évadra

2020.05.29

Kultúra

A Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház hivatalosan is lezárta a 2019/2020-as színházi évadát. A koronavírus járvány miatt hozott intézkedések már március közepén félbeszakították a próbafolyamatokat.

Névadója születésének századik évfordulójára emlékezett a Zenthe Ferenc Színház

2020.04.27

Aktuális

A centenárium napján a színház vezetői és művészei a budapesti Farkasréti temetőben, valamint Salgóbányán, Zenthe Ferenc mellszobránál szűk körű koszorúzással rótták le tiszteletüket a Nemzet Színésze előtt.

Három hétre felfüggeszti működését a Zenthe Színház

2020.03.18

Aktuális

Minden művészeti és alkotómunkát megszakítanak, de a következő évad előkészítésével, a pályázatokkal, a gazdasági adminisztrációval és az aktuális évaddal járó munkákat otthoni munkavégzés keretében folytatják.

A kormánnyal közösen működtetné színházát Salgótarján

2020.03.05

Helyi hírek

A közgyűlés elé került javaslat szerint a színház bevételeinek jelentős része volt állami támogatás tavaly.

Vidám zenés darabbal készül a Színházi Világnapi premierjére a Zenthe Ferenc Színház

2020.02.14

Aktuális

Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékát a salgótarjáni színház a Váci Dunakanyar Színházzal és a Soproni Petőfi Színházzal közös koprodukcióban viszi színre.

Kisdiákoknak kínál színházi élményt a salgótarjáni társulat

2020.01.09

Aktuális

Lázár Ervin nevét viseli az a program, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztérium indított minden általános iskolás számára. A program keretében január 8-án és 9-én három-három előadáson összesen több mint háromezer, harmadik és ötödik évfolyamos kisiskolást látott vendégül mesejátékaival a Zenthe Ferenc Színház.