2024.06.20, Csütörtök

vonat

Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba

2023.02.03

Országos hírek

Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba - közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Jelentősen nőtt a Balatonra vonatozók száma

2022.07.06

Országos hírek

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán - írta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szerdán Facebook bejegyzésében.

Többlépcsőssé vált az online jegyvásárlás a vonatokra

2020.12.31

Országos hírek

Az uniós szabályozáshoz való alkalmazkodás miatt a fizetési folyamat lassulhat és körülményesebbé válhat.

Június közepétől indul a nyári menetrend

2019.06.03

Országos hírek

Június 15. és augusztus 25. között korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, étkezőkocsik, hétvégén plusz vonatok, kerékpárszállítási lehetőség várja az utazókat.

Balassagyarmat és Ipolytarnóc között módosul a MÁV menetrendje

2018.08.03

Pályakarbantartási munkálatok miatt változik a vonatok közlekedése.

Mávinform: változik a vonatok menetrendje a húsvéti hosszú hétvégén

2018.03.29

Március 29-én a pénteki, 31-én és április elsején az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - tájékoztatta a MÁV csütörtökön az MTI-t.

Szombaton változik a menetrend Hatvan és Somoskőújfalu között

2017.06.09

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása alapján 2017. június 10. napján a Hatvan állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt a két település között a vonatok módosított menetrend alapján közlekednek.

A csütörtöki autómentes napon bármennyit lehet vonatozni egyetlen jeggyel

2022.09.19

Országos hírek

A csütörtöki autómentes napon egyetlen jeggyel egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén - tudatta a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára hétfőn a Facebook-oldalán.

Május 16-án indul a balatoni vasúti előszezon

2022.05.13

Országos hírek

Már a nyári vakáció előtt egy hónappal, május 16-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat a MÁV-Start, és a járműfejlesztések, felújítások eredményeképpen magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön a budapesti Déli pályaudvaron, az életbe lépő változásokról tartott sajtótájékoztatón.

Nyáron is ingyen vonatozhatnak az iskolás csoportok

2020.06.26

Aktuális

A hatályos szabályozás a tanítási időszakban biztosít díjmentes vasúti utazási lehetőséget általános és középiskolai csoportok számára az országos múzeumokhoz, nemzeti emlékhelyekhez, műemlékekhez. A veszélyhelyzet idején azonban az osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások elmaradtak. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése szerint ezért a személyszállító vasúttársaságok az idei nyárra is kiterjesztik a kedvezményt.

Tavaszi nagytakarítás a vasúton

2019.04.25

Aktuális

Az utasoktól érkező, a kocsik szennyezettségére vonatkozó észrevételek miatt a MÁV elnök-vezérigazgatója utasítást adott ki, mely szerint fokozott figyelmet kell fordítani a kocsik külső és belső tisztítására a megfelelő szolgáltatási színvonal biztosítása és a komfortérzet javítása érdekében.

Utazd végig a szünidőt!

2018.06.26

Idén is népszerűek a MÁV-START Vakáció-bérletei. A szeptember végéig érvényes, 90 napos bérlet július elsejéig még megvásárolható!

Megkezdődött a téli időszámítás

2017.10.29

A március utolsó vasárnapjáig érvényben lévő téli időszámítás megkezdődött, az órákat éjjel 3 órakor 2 órára kellett átállítani. A módosítás miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is.

Utazz vonattal a Szigetre!

2016.08.09

A holnap kezdődő Sziget Fesztiválra utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a teljesárú 2. osztályú jegy árából a MÁV a Budapest - Keleti, Nyugati, Déli, Kelenföld és Kőbánya-Kispest állomásokra.