2024.04.22, Hétfő

fesztivál

Olasz marhasütés Nógrádkövesden: Szardínia-fesztivált rendeznek

2023.07.03

Helyi hírek

Július 4-én kedden délután 12.30-as kezdettel Szardínia szigetének tradicionális ízeit, szokásait ismerhetik meg az érdeklődők a Szardínia fesztiválon.

Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik Salgótarján új dzsesszfesztiválja

2022.09.07

Helyi hírek

Új fesztivált hívott életre az idén várossá nyilvánításának 100. évfordulóját ünneplő Salgótarján Jazz STation névvel, a négynapos rendezvény Snétberger Ferenc koncertjével kezdődik csütörtökön.

Júliusban rendezik meg a Bánkitó Fesztivált

2022.02.22

Helyi hírek

Idén július 13. és 16. között rendezik meg a Bánkitó Fesztivált. A Nógrád megyei Bánki-tónál tartott rendezvényre a koncertek mellett aktuális, izgalmas független színházi programokkal, tudományos előadásokkal, és civil-kulturális programokkal várják a látogatókat - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Fergeteges program lesz az ország leghidegebb falujában

2020.01.03

Helyi hírek

A Nógrád megyei Zabaron jövő szombaton ingyenes fesztivállal várják a vendégeket.

Dübörög a fesztiválszezon, főszerepben a biztonság

2019.07.16

Aktuális

Nyáron igen népszerűek a szabadtéri rendezvények és fesztiválok, amelyek megrendezése komoly előkészületeket igényel a szervezőktől és a hatóságoktól egyaránt. A katasztrófavédelem hatósági szakemberei nemcsak folyamatosan ellenőrzik a rendezvények biztonságát, hanem már a tervezési szakaszban is részt vesznek, hogy a fesztiválozók a lehető legnagyobb biztonságban szórakozhassanak.

Jubileumi lesz az idei varsányi Lepényfesztivál

2017.08.11

Miként az elmúlt években már hagyománnyá vált, ebben az évben is megrendezésre kerül ezúttal a jubileumi X. Lepényfesztivál, 2017. augusztus 19-én.

Jubileumi agárfesztivált rendeznek Ősagárdon

2017.08.08

Tíz éve döntött úgy Ősagárd, hogy fesztivállal ünnepli a falu névadó állatát, az agarat.

Bánkon és Balassagyarmaton is vigyáztak a fesztiválozókra

2017.07.19

Helyi hírek

A rendőrök és polgárőrök állandó jelenléttel biztosították a szórakozni vágyók kikapcsolódását.

Tizenkettedszer lesz Palóc Húsvét a Füleki Várban

2017.04.11

Húsvét hétfőjén a dél-szlovákiai városban népi hangszerek készítését és mézeskalácsok díszítését is megpróbálhatják a résztvevők.

Irodalmi színjátszó napok Balassagyarmaton

2016.02.27

Gyerekeknek rendeznek összművészeti programot a szentkúti nemzeti kegyhelyen

2023.05.19

Helyi hírek

Összművészeti fesztivált rendeznek gyerekeknek a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen szombaton az óvodások zarándoklata után; az ingyenes rendezvényen lesz balett, tánc, neves énekesek, virtuózok, robotika, kézműves foglalkozás és végül Oláh Gergő koncertje zárja a napot - tájékoztatta az MTI-t a kegyhely sajtófőnöke csütörtökön.

Jelentősen nőtt a Balatonra vonatozók száma

2022.07.06

Országos hírek

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán - írta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szerdán Facebook bejegyzésében.

Idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját a Magyarság Háza

2021.11.12

Országos hírek

A jubileumot kulturális fesztivál, az intézmény történetét bemutató kiállítás és képeskönyv, valamint a magyar diaszpóra képzőművészeinek válogatott alkotásaiból összeállított tárlat teszi emlékezetessé.

Magyar művész nyerte a Berlini Fényfesztivál közönségdíját

2019.10.22

Kultúra

Magyar művész, Fat Heat alkotása nyerte az internetes szavazáson a Berlini Fényfesztivál közönségdíját.

Vakáció-bérletet kínál a MÁV a fiataloknak

2018.06.27

Aktuális

Korlátlan utazást biztosító Vakáció-bérleteket dobott piacra a MÁV-Start Zrt. Négy jegytípusból választhatnak a diákok annak megfelelően, hogy milyen hosszúra tervezik a nyaralást. A szeptember végéig érvényes, 90 napos bérlet július elsejéig vásárolható meg – közölte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

Ismét megünneplik a libákat Szurdokpüspökin

2017.08.10

Helyi hírek

A Püspöki Libafesztivál Szurdokpüspöki 2008 óta évente megrendezésre kerülő híres rendezvénye.

Csaknem ötven programmal készülnek Füleken a Palóc Napokra és Városnapokra

2017.08.07

2017. augusztus 11-én kezdetét veszi Füleken a XXVII. Palóc Napok és Városnapok, melyen bemutatásra kerül a szlovákiai magyarság jellegzetes áttört bútorai és az egykori Füleket bemutató kiállítás is. Emellett lesz hagyományos ünnepi körmenet, valamint Radics Gigi-, Irigy Hónaljmirigy- és Apostol-koncert is.

Romhányra várják az amerikai autók szerelmeseit

2017.06.20

2017. június 30. és július 2. között immár második alkalommal kerül megrendezésre a PICK UP DRIVE amerikai autós és rockabilly fesztivál a Nógrád megyei Romhányban.

Idén Pásztón is bemutatkozik a francia kultúra legjava

2017.03.02

2017. március 1. és április 1. között tizenkét magyar város több mint húsz helyszínén mintegy ötven, a francia nyelvhez kapcsolódó programot kínál a Frankofón Filmnapok és Fesztivál. Ennek keretében Pásztón slammerversenyt rendeznek.