2024.04.25, Csütörtök
Már zajlanak a könyvtári napok Salgótarjánban
Illusztráció: pixabay.com

Már zajlanak a könyvtári napok Salgótarjánban

MTI

2021.10.06. 12:40

A Balassi mellett a Beszterce lakótelepi, a Forgách-i és a zagyvarónai fiókkönyvtárak adnak otthont a programoknak.

Hirdetés

Könyvbemutató, verskoncert, közönségtalálkozó várja az érdeklődőket az Országos Könyvtári Napok salgótarjáni rendezvénysorozatában; az október 4-e és 10-e között zajló események között új szolgáltatási tereket is átadnak, a szakmai programok sorában tapasztalatátadó napot is tartanak - tájékoztatta az MTI-t a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatója.

Molnár Éva elmondta: a Balassi mellett a Beszterce lakótelepi, a Forgách-i és a zagyvarónai fiókkönyvtárak adnak otthont a programoknak.

Szerdán Zolczer János Gorbacsov titkai - Az ember, aki megváltoztatta a világot című könyvét mutatja be az író, vasárnap interaktív közönségtalálkozót rendeznek Telegdi Ágnes Aranykönyv-díjas írónővel, a Barnabás meséi és az Ó, azok a csodálatos állatok című könyvsorozatok szerzőjével.
A könyvtári napokon nyitják meg a PontNekedPont és a Verssarok szolgáltatási tereket, valamint átadják a megújult idegennyelvi részleget.

A középiskolásoknak előadást tartanak, szerdán virtuális megemlékezést rendeznek az aradi vértanúk emlékére. Emellett többek között retro könyveket árusítanak az őszi könyvvásáron, és meghirdetik a "félpénzes" beiratkozást is.

KultúraSalgótarjánBalassi Bálint Megyei Könyvtár