2024.07.15, Hétfő

A kormánnyal együttműködő polgármester kell Salgótarjánnak

2016.01.20. 07:51

Ha Salgótarján három éven belül nem tudja elnyerni a település-, energetikai és vállalkozásfejlesztésre fordítható uniós forrásokat, utána már nem lesz módja pótolni, ezért az a tét, hogy olyan polgármestere legyen a városnak, aki együtt tud dolgozni a kormánnyal - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kedden Salgótarjánban.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltjével, Simon Tiborral tartott sajtótájékoztatóján közölte: ez az utolsó európai uniós ciklus, amikor Magyarország jelentős mértékű fejlesztési pénzt kap.
Salgótarjánban nagyon sok teendő van még, és fontos, hogy olyan csapatmunka keretében tudjunk együtt dolgozni, amivel jövőt építünk - tette hozzá.
Szabó Zsolt azt mondta, meg kell fordítani és a fejlesztés irányába kell vinni azt a tendenciát, amely - minden önkormányzatot beleértve - nem jó irányba mutatott az elmúlt tíz-tizenöt évben.
Simon Tibor, a kormánypártok polgármesterjelöltje kitért arra: jelentős hulladék- és épületenergetikai beruházások valósultak meg a nógrádi megyeszékhelyen, de tovább kell haladni, és meg kell nézni, hogyan lehet jól felhasználni a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) forrásait.
Utóbbiról Szabó Zsolttal egyeztetve a jelölt közölte: a kormány támogatja az óvodák, iskolák és egyéb közintézmények energetikai felújításának megkezdését.
Felidézte ugyanakkor: országos hír volt vasárnap, hogy Salgótarjánban háromezer lakásban nem volt fűtés. Közölte, a város távhő- és ivóvízhálózata is borzasztóan elöregedett. Megválasztása esetén az ivóvízhálózat teljes rekonstrukciójának elindítását kéri elsőként az államtitkárságtól.
Salgótarjánban február 28-án tartanak időközi polgármester-választást, amit azért kellett kiírni, mert Dóra Ottó, a megyei jogú város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere tavaly november 29-én elhunyt.

forrás: mti

fotó: portfolio.hu

Galéria

AktuálisSalgótarjánpolgármester