A Magyar Cukrász Iparosok Országos Testülete várja a jelentkezéseket az Év Fagylaltja versenyre, amelyet a szegedi Virág Cukrászdában tartanak május 29-én.
A kiírás az előző évekhez képest jelentősen változott, a legfontosabb, hogy idén nincs kötelező íz, minden versenyző maximum két szabadon választott fagylalttal nevezhet. További változás, hogy a cukrászdák/fagylaltozók versenyében megszűnik a külön „A” és „B” kategória.
A tejes fagylaltoknál fagylalt bázisok használata engedélyezett, de minden fagylaltot csak saját készítésű, természetes összetevőkből készült öntettel, variegátóval, pasztával lehet ízesíteni a cukrászdák/fagylaltozók kategóriájában.
A fagylaltokhoz növényi eredetű habalap, hozzáadott növényi zsiradék, aroma, mesterséges színezék nem használható fel, és az értékelésnél a zsűri figyelembe veszi a fagylaltok hagyományos alap és járulékos anyagokból történő elkészítését.
Mentes kategóriában továbbra is egy versenyben indulnak a cukrászdák/fagylaltozók és az alapanyag gyártók/forgalmazók.
A nevezéseket május 22-ig várják, további információ és jelentkezési lap: http://www.cukraszat.net/
Átadták az ÉVOSZ Év Építőipari Marketingkommunikációs Díjait. A szövetség Médiatagozatának célja, hogy ösztönözze az ágazatban dolgozó kiemelkedő szakemberek értékteremtő munkáját, valamint, hogy az építőipar is felkerüljön a marketing szakma térképére.