2024.04.19, Péntek

Zarándok útikönyv jelenik meg

nogradsport.wordpress.com

2017.03.16. 15:25

A Nógrád megyét is átszelő Gyöngyök Útja zarándokút Budapest – Mátraverebély-Szentkút közötti 158 km-es szakaszáról március végén zarándok útikönyv jelenik meg. A hiánypótló kiadványt a sárga gyöngy jelzésű utat fenntartó Via Margaritarum Zarándok Egyesület jelenteti meg a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával.

Hirdetés

A pályázati projekt keretében készülő 160 oldalas zsebkönyv útleírásokkal, térképekkel, kulturális érdekességekkel, gyakorlati tudnivalóval és lelki útravalókkal segíti majd az útra indulókat.

A kötet bemutatója 2017. március 25-én lesz Budapesten. A pályázat keretében március végére megújul a zarándokút honlapja is.

Az egyesület tagjai remélik, hogy az újítások révén mind többen indulnak el a Gyöngyök Útján a testi-lelki felfrissülés reményében. A 2016-ban 10 éves fennállását ünneplő zarándokúton több workshop és zarándoklat valósult meg az egyesület szervezésében, az utóbbiak közül kiemelkedik az augusztusi egy hetes Budapest – Szentkút zarándoklat és az október végi jubileumi hálaadó zarándoklat, melyen az egyesület tagjai, az egyesület munkáját segítő önkéntesek és az út köré szerveződő közösség tagjai Mátraverebély-Szentkútra zarándokoltak el hálából az elmúlt évtized közös élményeiért, ajándékaiért. A projekt keretében a zarándokút jelzései is megszépülnek.

KitekintőMátraverebély-SzentkútGyöngyök Útja zarándokútVia Margaritarum Zarándok Egyesület

Ajánljuk még