2024.04.28, Vasárnap
Az ember tragédiájáról szóló kiállítás nyílt meg Balassagyarmaton
Illusztráció, unslpash.com

Az ember tragédiájáról szóló kiállítás nyílt meg Balassagyarmaton

MTI

2023.09.13. 12:00

Madách Imre életéről és Az ember tragédiájáról szól az a vándorkiállítás, amely a Madách Imre Városi Könyvtárban nyílt kedden Balassagyarmaton - tájékoztatta az MTI-t a könyvtár.

Hirdetés

A Szlovák Nemzeti Múzeum és a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma tárlata elsősorban a gyermekekhez, a fiatal generáció képviselőihez szól; a húsz panelből álló tárlatanyag komplex képet mutat Az ember tragédiájáról könnyedebb formában - írták a közleményben.

A paneleken a kísérőszövegeken kívül a Tragédia különféle képi feldolgozásai jelennek meg, a fotók pedig régi színházi előadásokat elevenítenek fel a századfordulótól egészen az ezredforduló időszakáig.

A fotók a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szlovák Nemzeti Múzeum és a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma archívumából származnak. Emellett díszletelemek, jelmezek és díszletek látványtervei is fellelhetőek az egyes paneleken.

Mint írták, a kiállítást elsősorban középiskolásoknak ajánlják, és mindenki másnak, aki szívesen felelevenítené Az ember tragédiájával kapcsolatos ismereteit.

A tárlat szeptember 30-ig látogatható.

Helyi hírekBalassagyarmatkiállításMadách Imre Városi Könyvtár