2024.04.27, Szombat
Balassagyarmaton nyitotta meg első Nógrád vármegyei áruházát az ALDI
Illusztáció (Aldi)

Balassagyarmaton nyitotta meg első Nógrád vármegyei áruházát az ALDI

nogradhont.hu

2023.03.09. 12:01

Az ALDI Magyarország a mai napon megnyitotta első áruházát Nógrád vármegyében. Az új üzlet Balassagyarmaton, a Rákóczi fejedelem út 56. szám alatt várja a vásárlókat. Az áruház kínálata mintegy 1800 árucikkből áll, amelynek 80%-a kizárólag az ALDI-ban kapható, alacsony árú, saját márkás termék. A vállalat az üzletnyitással 25 új munkahelyet hozott létre a városban. A nyitás alkalmából az áruház számos terméket akár 70%-os kedvezménnyel kínál, a vásárlókat szerencsekerék és számos meglepetés várja.

Hirdetés

A ma megnyitott balassagyarmati ALDI-áruház nem csupán modern, kényelmes bevásárlási lehetőséget biztosít a 22-es főút mentén, hanem környezetvédelmileg is kiemelkedő megoldásokat vonultat fel, hiszen modern épületgépészeti megoldásaival alacsony energiafelhasználás mellett működtethető - írja közleményében a cég. A belvárosban található üzlet gyalog, kerékpárral, gépjárművel és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető – a város településszerkezetében ez az egyik legideálisabb fekvésű élelmiszer-áruház. Az autósokat 90 gépjármű befogadására alkalmas parkoló várja, amelyben a későbbiekben elektromosautó-töltőpont is helyet kap majd, buszmegállók pedig az áruháztól mindössze pár perces sétára érhetők el.

Az ALDI 2022 őszén kezdte meg az ingatlan felújítását, amely során teljesen kicserélte az épület elektromos hálózatát, és új nyílászárókat épített be. Megújult a homlokzat, a tetőhéjazat, a világítástechnika, a burkolatok és a gépészet is. Az új ALDI-áruházban egyetlen komplex hűtéstechnikai rendszer biztosítja télen-nyáron az eladótér, a szociális helyiségek és a raktár megfelelő hőmérsékletét, valamint az árucikkek hűtését, amely télen az áruhűtés hulladékhőjének felhasználásával fűti is egyben az épületet. Az ingatlan hűtéstechnikai rendszere, illetve az eladótéren belül a hűtőládák is klímasemleges hűtőközeggel üzemelnek, továbbá az épület energiaigényét 100%-ban Magyarországon előállított zöldáram biztosítja. A vásárlóknak lehetőségük lesz majd ingyenesen leadni a használt sütőolajat, amit az ALDI partnere újrahasznosít és biodízelt készít belőle. Ezeknek az élenjáró zöld megoldásoknak is köszönhető, hogy az ALDI sorozatban már második alkalommal nyerte el az „Az Év Környezettudatos Kereskedője” díjat.

Az első balassagyarmati ALDI-ban is a vállalattól már megszokott, országosan egységes választék található. Az állandó kínálatban 1800-nál több, folyamatosan alacsony áron kapható, 80%-ban saját márkás termék érhető el, ezen felül az áruházlánc szezonális árucikkekkel is várja a vásárlókat.

Az ALDI legújabb dizájnja szerint elkészített belső térben hangsúlyos helyen áll a zöldség-gyümölcs pult, amelyben a vásárlók mintegy 120-féle friss, jellemzően magyar forrásból származó zöldség és gyümölcs közül választhatnak. Az áruházlánc frisshús-kínálatának állandó tagjai 100%-ban magyar tartásból, vágásból és feldolgozásból kerülnek a polcokra – a modern, üvegajtóval ellátott húshűtők pedig tovább csökkentik az energiafelhasználást.

„Régi tervünket váltjuk valóra azzal, hogy Nógrád vármegyében is üzletet nyitunk, ezzel üzlethálózatunk valamennyi magyar vármegyében képviselteti magát. Balassagyarmati üzletünk újabb lehetőséget biztosít a városban és a környékén lakóknak, hogy alacsony áron szerezzék be a kizárólag az ALDI-nál kapható saját márkás termékeket, amelyek jelentős segítséget nyújtanak a családok számára az infláció kompenzálásában. A Rákóczi fejedelem útján most megnyitott áruházunkkal 25 új munkahelyet hoztunk létre a városban, és ezzel bőven 6000 fölé nőtt magyarországi munkatársaink száma” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

 

A balassagyarmati ALDI áruház nyitva tartása:

Hétfő – szombat: 07.00 – 20.00

Vasárnap: 07.00 – 19.00

Helyi hírekALDIBalassagyarmat