2024.04.18, Csütörtök
A békéért szerveztek zarándoklatot Nógrád megyében
Illusztráció: Pexels

A békéért szerveztek zarándoklatot Nógrád megyében

mti

2022.09.18. 17:10

Az Ukrajnában zajló háború miatt békemenetet tartanak csütörtökön a szécsényi ferences templomtól a városhoz tartozó Benczúrfalván épülő kápolnáig, a zarándoklatot Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vezeti - tájékoztatta a kápolnát építtető Pro Arte et Natura Alapítvány társalapítója szerdán az MTI-t.

Hirdetés

Lipthay Erzsébet elmondta: a békemenet résztvevői délután három órakor gyülekeztek Szécsényben, ahol a békéért imádkozva a templomban elmondták a Lorettói litániát, majd a ferences atyák áldásával a résztvevők gyalog elindultak a mintegy hét kilométerre lévő Benczúrfalvára. Aki nem tudott részt venni a gyalogos zarándoklaton, csatlakozhatott Benczúrfalván a Szent Antal Fogadalmi Keresztút indulásánál.

A menet a Fájdalmas Szűzanya Kápolnához érkezett, amelyet az építtetők a békéért ajánlottak fel.

Böjte Csaba a Váci Egyházmegye honlapján olvasható meghívólevelében úgy fogalmazott: minden békeszerető ember számára hatalmas fájdalom az, ami most Európa egyik országában, Ukrajnában történik.

Azt írta, a 18.00 órától kezdődő szentmisén Varga Lajos váci segédpüspök megáldja a kápolnát, és felajánlja e szép napot minden fáradságával együtt a Szenvedő Szűzanya közbenjárását kérve, világunk békéjéért.

Helyi hírekzarándoklat Benczúrfalva