2024.04.23, Kedd
Megyei Polgárőrnap Borsosberényben
police.hu

Megyei Polgárőrnap Borsosberényben

police.hu

2022.08.18. 16:01

A rendezvényen Nógrád megye rendőrfőkapitánya elismerést adott át több polgárőrnek a rendvédelem érdekében nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységért.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége nagy érdeklődés mellett 2022. augusztus 13-án 9 órától Borsosberényben rendezte meg a megyei polgárőrnapját - írja a police.hu. A rendezvényen részt vett dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány. Megtisztelte a rendezvényt jelenlétével többek között Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke, dr. Bagó József megyei főjegyző, Sinkó Csaba bv. alezredes, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka, Seres Tibor tü. ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Nagy-Majdon József  Bátonyterenye város polgármestere, valamint Molnárné Gere Rita Borsosberény polgármestere, Zahorecz Sándor rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, valamint a rendőrkapitányságok vezetői.

Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke Tánczos Miklós rendőr ezredesnek, a Rétsági Rendőrkapitányság vezetőjének a polgárőrség érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Polgárőr Érdemkereszt arany fokozat kitüntetést adott át.

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a rendőrséget segítő, együttműködő, példamutató szakmai tevékenysége elismeréséül Sárkányölő Szent György emlékplakettet adományozott Mezeiné Bera Szilviának, Deli Tamásnak, a Diósjenői Polgárőr Egyesület tagjainak, valamint Tasi Istvánnak, a Borsosberényi Polgárőr Egyesület tagjának. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Rendvédelmi Kar elnöke által a rendvédelem területén kifejtett kiemelkedő szakmai érdekképviseleti és közösségfejlesztési tevékenységéért adományozott emlékplakettet adta át Vass Miklósnak, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökének.

Az ünnepi rendezvényen a számos programon kívül a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai bemutatót tartottak, valamint a bűn- és balesetmegelőzési szakemberektől az érdeklődők hasznos tanácsokat kaptak a bűnmegelőzési lehetőségekről és a biztonságos közlekedés szabályairól. A rendőr-főkapitányság toborzói a helyszínen tájékoztatást adtak a jelenlévőknek az iskolaőrök felvételi követelményeiről és a szerződéses határvadász szolgálatról, a feladatellátásról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, valamint az illetményről és az egyéb juttatásokról.  A határvadász képzéssel kapcsolatosan érdeklődők jelentkezési egységcsomagot kaptak, ami a bővebb tájékoztatással együtt elérhető a https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes oldalon.

Helyi hírekBorsosberénypolgárőrhatárvadász-képzés