2022.08.11, Csütörtök
Tíz premierre készül a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház az új évadban
Fotó: facebook.com/ZentheSzinhaz

Tíz premierre készül a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház az új évadban

MTI

2022.07.31. 10:00

Az évad szeptemberben Csiky Gergely: Buborékok című színművével kezdődik.

Hirdetés

Tíz bemutatót tervez a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a szeptemberben kezdődő 2022/23-as évadban, amelyben ötven előadásból választhat a közönség - a részleteket sajtótájékoztatón ismertették pénteken a nógrádi megyeszékhelyen.

Simon Lajos, a színház igazgatója elmondta: a nagyszínpadon négy bemutató lesz.

Az évad szeptember 21-én kezdődik Csiky Gergely: Buborékok című színművével, novemberben láthatják a nézők a Hja, kérem, a nő, az nő! című zenés analízist a női lélekről. Januárban adják elő A főszereplő című krimivígjátékot, márciusban pedig Zerkovitz Béla és Szilágyi László: Csókos asszony című operettjét.

Az igazgató szavai szerint kicsit könnyedebb évadot állítottak össze, megtartva a minőségi szórakoztatás elvét.

Három premiert - Woody Allan: Játszd újra, Sam!, Bernard Slade: Mégegyszer veled, ugyanitt és George Bernard Shaw: Warrenné mestersége című darabját - a kamaraszínpadon mutatnak be.

A Felolvasószínházban Szmodis Jenő: Őrültek szigete című parabolája mellett két helyi szerző munkája kerül színre, T. Pataki László: Te kit szerettél, Ádám? című színpadi játéka és Marschalkó Zsolt Kaméleonidász című drámája.

Hat szóló előadás is műsoron lesz: a Balkáni gerle, a Segítség, megnősültem, Pindroch Csaba önálló estje, a Rózsa story, Háy János: Nehéz című drámája, a Pustol a hó, avagy könnyű neked, Szarvas Józsi..., valamint Eperjes Károly pódiumestje, Az igazat mondd, ne csak a valódit címmel.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház az új évadban ötven előadást mutat be valamennyi korosztály számára, közülük a teátrum kávéházban márciusban és májusban Petőfi Sándorra és Madách Imrére emlékeznek születésük 200. évfordulóján, a Petőfi, a légtornász és Laczkó Pál: Szalmakomisszár című darabjaival.

Helyi hírekSalgótarjánZenthe Ferenc Színházszínházkultúra