2024.04.19, Péntek
Májusban is lesz óvodások zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton
Fotó: szentkut.hu

Májusban is lesz óvodások zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton

szentkut.hu

2022.05.09. 14:44

Medjugorjei imaest és értelmi fogyatékossággal élő művészek alkotásaiból nyíló kiállítás is várja az érdeklődőket a nemzeti kegyhelyen.

Hirdetés

Május 14-én (szombaton) 15 órától Medjugorjei imaest lesz a szabadtéri misézőhelyen, Eperjes Károly és Kindelmann Győző tanúságtételével. A szentmise 18 órakor lesz, amelyet szentségimádás és 20 órakor a „Kiáltás” imádság követ, a Mária Rádió közvetítésében.

Május 15-én (vasárnap), a 11-es mise után „Lélekutak” címmel kiállítás nyílik a szentkúti buszfordulóban lévő Ferences Galériában, értelmi fogyatékossággal élő művészek alkotásaiból. A rendezvényt a Lámpás 92' Közhasznú Alapítvány és a ParaArt Nemzetközi Egyesület szervezi, a L'Art22 Kárpát-medencei képzőművészeti programsorozat keretében.

Május 21-én, szombaton Óvodások Zarándoklatára és Szentkúti Családi Napra várunk minden érdeklődőt! A 11 órai ünnepi misét Beer Miklós nyugalmazott püspök atya celebrálja, amely előtt a vándorkereszt új óvoda kezébe kerül. 14.30-tól Szalóki Ági nagyszabású gyermekkoncertet ad a szabadtéri oltárnál. Ezt követi a bábszínházi előadás. A nap során ingyenes ugrálóvár, népi játékok és játszótér, arcfestés és kézműves programok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

További programokról a nemzeti kegyhely honlapján lehet tájékozódni. 
 

Helyi hírekMátraverebélyMátraverebély-SzentkútMátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyzarándoklat