2024.04.25, Csütörtök
Összefogás Mátraverebély közbiztonságáért
Illusztráció: Pexels

Összefogás Mátraverebély közbiztonságáért

police.hu

2022.02.05. 12:13

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, Mátraverebély Község Önkormányzata, valamint a településen működő Összefogás Polgárőr Egyesület képviselői tartottak megbeszélést a rendőrség és a polgárőrség közös szolgálatának ellátásáról.

Hirdetés

Az önkormányzat épületében 2022. február 3-án megtartott egyeztetésen részt vett Csík Csaba r. alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője, Nagy Attila, Mátraverebély polgármestere és Hegedűs Tibor, a helyi polgárőrség vezetője - olvasható a police.hu-n.

A rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy egy település közbiztonságáért akkor lehet a legtöbbet tenni, ha az önkormányzat, a polgárőség és a rendőrség összefog, és ebben a fő koordinátor szerepét a rendőrség tölti be. A polgárőrség egyben a rendőrség kiemelt stratégiai partnere a közrend fenntartásában. Az elmúlt év végén megtartott járási egyeztető fórumon a rendőrkapitányság és az önkormányzat részéről is megfogalmazódott az a törekvés, hogy a település polgárőreinek a létszámát megemeljék. A településen a polgárőrök létszámának emelkedése lehetővé tette az önálló és a rendőrséggel közös szolgálatok növelését.

Nagy Attila, Mátraverebély település polgármestere kifejtette, hogy a bűncselekmények számának csökkentése mellett a célja nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a településen élők biztonságérzete is növekedjen. Az emelt létszámú helyi polgárőrség és a rendőrség közös szolgálatai már ezt is garantálni tudják. Hozzátette a település tervei között szerepel a térfigyelő kamerarendszer felújítása, amelynek felvételeit a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság az Önkormányzat által biztosított táblagépen követné nyomon. A polgármester kiemelte, hogy a lakosság visszajelzése a rendőrség és a polgárőrség közös szolgálatellátásával kapcsolatban pozitív. A polgármester köszönetét fejezte ki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a városi rendőrkapitányság vezetőjének a céljaik megvalósításában nyújtott folyamatos segítségért.

A mátraverebélyi Összefogás Polgárőr Egyesület vezetője, Hegedűs Tibor elmondta, hogy az elmúlt pár hónapban a polgárőr egyesületük létszámát - az aktív toborzásnak köszönhetően - 7 fővel emelték. Közülük 4 fő már részt vesz a polgárőri munkában, így jelenleg 11 fő látja el aktívan a polgárőri szolgálatot Mátraverebély településen. Elmondta továbbá, hogy céljuk, ebben az évben 20 főre emelni egyesületük létszámát. Kiemelte, hogy a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökétől, Vass Miklóstól az új tagok toborzásához és a felkészítésükhöz minden technikai és anyagi eszközt megkapnak, amiért külön köszönetét fejezte ki.

Az egyeztetést követően a rendőrkapitányság járőrei, valamint a polgárőrség két tagja kezdte meg a településen közös szolgálatát.

Helyi hírekMátraverebélyBátonyterenyerendőrségpolgárőr