2024.07.15, Hétfő
Jótékonysági futamra készül Salgótarján

Jótékonysági futamra készül Salgótarján

Palóc Roham

2019.08.30. 12:22

A nagy sikerre való tekintettel szeptember 14-én ismét jelentkezik a SalGO Charity Run, idén ráadásul - Magyarországon először - kerekesszékes akadályversennyel is készülnek a szervezők. A támogatásokból és a nevezésekből befolyt összeggel a Nógrád Megye Mozgásszervi Rehabilitációjáért Alapítványt támogatják.

Hagyományteremtő céllal indult útjára tavaly a SalGO, a salgótarjáni helyszínű, jótékonysági akadályfutó verseny, a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület – Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának szervezésében. A tavalyi verseny alkalmával több, mint egy millió forintot sikerült összegyűjteniük, így idén nem is volt kérdés, hogy megrendezik-e a futamot. Sőt, a szervezők még tovább gondolták, és klasszikus akadályokkal nehezített terep mellett, Magyarországon először, kerekesszékes akadálypályával is készülnek. A SalGO Charity Wheelchair Race levezetésére örömmel vállalkozott Kanyó Zsolt, paralimpikon.

A támogatásokból és a nevezésekből befolyt összeggel a Nógrád Megye Mozgásszervi Rehabilitációjáért Alapítványt támogatják.

A két jótékonysági verseny mellett a színpadon érdekes sportprogramokkal is várják majd az érdeklődőket.

Az esemény önkéntes szervezésben valósul meg, így továbbra is várják a támogatók jelentkezését.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/332372927566432/

KitekintőPalóc RohamSalgótarján