2024.04.23, Kedd
Oktatási célra adnák el a volt Pénzügyi és Számviteli Főiskola épületét Salgótarjánban
Illusztráció: Pixabay

Oktatási célra adnák el a volt Pénzügyi és Számviteli Főiskola épületét Salgótarjánban

mti

2021.11.11. 12:11

Oktatási célra adná el a volt Pénzügyi és Számviteli Főiskola épületét Salgótarján önkormányzata, a nyílt pályáztatás útján történő értékesítésről rendkívüli ülésen döntött csütörtökön a város közgyűlése.

Hirdetés

A határozatban 10 évre szóló oktatási célú hasznosítási kötelezettséget és 10 évre elidegenítési tilalmat kötnek ki, valamint 100 millió forint kötbérfizetési kötelezettséget arra az esetre, ha a vevő nem oktatási célra használná az épületet. Az induló áfamentes vételár 641 millió 478 ezer forint.

Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület - DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd, Tarjáni Városlakó Egyesület) polgármester az ülésen ismertette: a kétszárnyas, csaknem 3600 négyzetméter alapterületű, 1,35 hektáros ingatlan 1978-ban épült, attól az évtől működött ott a Pénzügyi és Számviteli Főiskola. Az intézményt 2000-től jogutódja, a Budapesti Gazdasági Főiskola működtette, majd tevékenységét 2013. szeptember elsejével megszüntette.

A korábbi állami tulajdonú vagyon tulajdonosa 1991. április 19-től Salgótarján önkormányzata. Az épületet jelzálog nem terheli.

Két sportpálya van az ingatlanon, egy salakos focipálya és egy beton teniszpálya, az udvaron burkolattal ellátott parkolókat építettek ki.

A főiskola tornaterme a Salgó Basket Kft. ingyenes használatában van 2026 októberéig, az első és második emeleten kijelölt helyiségeket a Dornyay Béla Múzeum használhatja ingyenesen határozatlan ideig.

Fekete Zsolt kitért arra is: ahhoz, hogy bérbe adhassák az épületet, 960 milliós felújítást kellene elvégezni, amire az önkormányzatnak nincs pénze. Az elmúlt időszakban többen jelezték, hogy megtekintenék az ingatlant.

A határozatot vita nélkül, egyhangúlag, 12 igen szavazattal fogadták el Salgótarján képviselői.

Helyi hírekSalgótarjánfelsőoktatás