2024.03.28, Csütörtök
Figyelmeztetést adtak ki Nógrádra
illusztráció - pixabay

Figyelmeztetést adtak ki Nógrádra

mti

2020.11.02. 17:39

Kedden csak átmenetileg javulnak a látási viszonyok, négy megyében kell nehézségekre készülni.

Hirdetés

Ma éjszaka többfelé képződik köd, sűrű köd elsősorban a főváros tágabb környezetében lehet - írja a met.hu. Kedden a nyugati és déli megyékben a ködfoltok feloszlását követően gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Eközben az ország északkeleti felén borult, párás, ködös időre kell számítani, de a középső megyékben napközben csökkenhet a rétegfelhőzet kiterjedése. Kedden legfeljebb szitálás fordulhat elő a felhős tájakon, és gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a naposabb nyugati és déli tájakon 17 és 22, a tartósan borult országrészekben 10 és 16 fok között várható.

Keddre négy megyére adtak ki figyelmeztető előrejelzést a köd miatt: Fejér, Pest, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében csak pár száz méter lesz a látótávólság. Napközben átmenetileg javulhatnak a látási viszonyok, szerdára viszont öt észak-nyugati megye kivételével már mindenhol elsőfokú riasztás van érvényben a tartós, sűrű köd miatt.

Helyi hírekidőjárásköd