2024.07.15, Hétfő

időjárás

A hétvégén visszatér a kánikula

2024.07.05

Országos hírek

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Zivatarok közelegnek - egyes helyeken narancs riasztás lépett életbe

2024.06.26

Országos hírek

Másodfokú riasztást adtak ki hevesebb zivatarok veszélye miatt egyes dunántúli járásokra

A hétvégén is folytatódik a kánikula

2024.06.20

Országos hírek

A hétvégén is folytatódik a kánikula: szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Másodfokú riasztást adtak ki hevesebb zivatarok veszélye miatt a Dunántúlon

2024.06.10

Helyi hírek

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki a Dunántúl egyes járásaira a HungaroMet Zrt. hétfő reggel, majd nem sokkal később több kelet-magyarországi járásra is kiadták a másodfokú riasztást.

Katasztrófavédelem: kidőlt fák, vízzel elöntött területek adnak munkát a tűzoltóknak

2024.06.04

Országos hírek

A viharos időjárás következtében kidőlt fák eltávolítása, illetve vízzel elöntött területek szivattyúzása ad munkát a tűzoltóknak több vármegyében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn kora este az MTI-vel.

Pénteken több hullámban lehet eső, majd csökken a csapadék esélye

2024.05.31

Országos hírek

Pénteken több hullámban is várható zápor, zivatar, délnyugaton heves zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és sok napsütés mellett elszórtan lehet csak zápor, zivatar az első nyári hétvégén. A hőmérséklet csúcsértéke 23-29 Celsius-fok körül várható - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

2024.05.06

Országos hírek

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

2024.04.19

Országos hírek

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Napos, nyárias idő várható a hétvégén

2024.04.11

Országos hírek

Jellemzően napos, nyugodt, nyárias idő várható a hétvégén, bár a szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül alakul, de vasárnap akár 31 fok is lehet - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Szomjazik a föld

2024.03.28

Országos hírek

A tavaszi vetéseknek esőre lenne szüksége.

Agrometeorológia: a jövő héten is van esély egy hideghullámra, éjszakai fagyokra

2024.03.15

Országos hírek

A múlt heti hideghullámot komolyabb fagy nélkül átvészelte a fejlődésben 3-4 héttel a szokásos időpont előtt járó vegetáció, de a hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek nem járnak messze Magyarországtól, a jövő héten is van esély hideghullámra, éjszakai fagyokra - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Meteorológia: ez volt a legenyhébb tél a mérések kezdete óta Magyarországon

2024.03.07

Országos hírek

A 2023/2024-es tél volt a legenyhébb a mérések kezdete, 1901 óta, az évszak középhőmérséklete országos átlagban 3,7 Celsius-fokkal haladta meg az 1991-2020 közötti évek átlagát - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán.

Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén

2024.03.01

Országos hírek

Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Meteorológia: február második felében is melegebb van, mint a megszokott

2024.02.26

Országos hírek

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

A héten is folytatódik az enyhe, tavaszias idő

2024.02.19

Országos hírek

Folytatódik az enyhe, tavaszias idő a héten is, az éjszakai fagyok a hét közepére megszűnnek, és a csúcshőmérséklet továbbra is jóval 10 Celsius-fok felett alakul. Hétfőn többfelé még borult lehet az ég, de aztán ismét sok napsütés várható, majd a hét második felében újra megnő a csapadék esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Ezt hozza a hétvége időjárása

2024.06.28

Országos hírek

Viharok után kánikula, vasárnap akár 37 Celsius fok is lehet.

Kánikula és záporok - ez vár ránk a héten

2024.06.24

Országos hírek

Szerdától érkezhet a csapadék.

Zivatar, felhőszakadás, jégeső: szinte az egész országban másodfokú riasztás van

2024.06.10

Országos hírek

Szinte a teljes Tiszántúlon, valamint az ország középső és nyugati járásaiban van másodfokú riasztás hevesebb zivatarok veszélye miatt - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni tájékoztatójából.

Meteorológia: ez volt a legmelegebb tavasz a mérések kezdete óta Magyarországon

2024.06.05

Országos hírek

Az idei tavasz volt a legmelegebb a mérések kezdete, 1901 óta, az évszak középhőmérséklete országos átlagban 2,3 Celsius-fokkal haladta meg az 1991-2020 közötti évek átlagát - közölte a HungaroMet Zrt. szerdán a honlapján.

Az átlagosnál melegebb volt a május

2024.06.03

Országos hírek

Az idei május középhőmérséklete országos átlagban 17,4 Celsius-fok volt, ami 1,3 fokkal haladja meg az 1991-2020 közötti évek átlagát - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

Záporok zavarhatják a sok napsütést a hétvégén

2024.05.10

Országos hírek

Sok napsütés várható a hétvégén, 20-25 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, a napsütést záporok, vasárnap esetleg zivatarok zavarhatják meg - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

2024.04.26

Országos hírek

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

2024.04.15

Országos hírek

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

„Hőségnapot” regisztráltak hétfőn

2024.04.02

Országos hírek

Kelebián 30,2 Celsius-fok volt hétfőn kora délután, ez pedig azt jelenti, hogy idén április 1-jén volt az első hőségnap - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán.

A fagyveszély nem múlt el

2024.03.21

Országos hírek

A hét további részében az éjszakák enyhébbek lesznek, de a jövő hét első feléig számítani kell rá, hogy éjjelente a hőmérséklet 0 Celsius alá süllyed.

Csapadékosan indul a hét, kiadós esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2024.03.11

Országos hírek

Csapadékosan indul a hét, többfelé kell esőre és néhol erős szélre számítani, de marad az enyhe idő fagymentes éjszakákkal és napközben jellemzően 10 Celsius-fok feletti hőmérsékletekkel. A március 15-ei nemzeti ünnepen várhatóan több órára kisüt a nap, a kora délutáni órákban 11-18 fok lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Átmeneti lehűlésre és fagyveszélyre figyelmeztet a meteorológia

2024.03.05

Országos hírek

Átmeneti lehűlésre és fagyveszélyre figyelmeztetett a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán kedden.

Meteorológia: szerdán megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord

2024.02.29

Országos hírek

Megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord is szerdán - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján csütörtökön.

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

2024.02.22

Országos hírek

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A hétvégén is enyhe, tavaszias idő várható

2024.02.15

Országos hírek

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is 10 Celsius-fok körül lesz. Szombaton elszórtan, vasárnap a Miskolc-Szeged vonal mentén helyenként lehet kisebb eső - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.