2024.04.26, Péntek
Világszínvonalú gyárat építenek Ózdon
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Világszínvonalú gyárat építenek Ózdon

MTI

2020.10.08. 07:37

A fejlesztés keretéében közel 30 ezer négyzetméternyi gyárterületet és 20 ezer négyzetméternyi logisztikai központot hoznak létre.

Hirdetés

A magyar tulajdonú Wellis Magyarország Zrt. mintegy 8,5 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon biztosít - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A Wellis a beruházással a medencegyártásban a világ egyik legnagyobb kapacitását hozza létre.

A vállalat ezzel 800 új munkahelyet hoz létre a városban és környékén, a családoknak kiszámítható jövőt ad, ehhez a kormány 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.


Egy kivonuló cég helyére települ a Wellis

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a magyar vállalkozás Ózdon a területről kivonuló külföldi vállalat helyét veszi át kormányzati támogatással. A svájci tulajdonú ABB februárban jelentette be, hogy megszünteti ózdi gazdasági tevékenységét, bezárja az ottani gyárát, és elbocsátja több mint 900 munkavállalóját.

A Wellis megvette az ABB otthagyott ózdi telepét, a 29 ezer négyzetméternyi gyárterületre új gépeket visz, emellett 20 ezer négyzetméter logisztikai központot épít.

Helyi híreküzemépítésÓzdWellis Zrt.