2024.04.19, Péntek
Egyedülálló képzés indul egy balassagyarmati középiskolában
Illusztráció

Egyedülálló képzés indul egy balassagyarmati középiskolában

gyarmatihirek.hu

2020.02.04. 10:51

A fiatalok olyan tudással gazdagodhatnak, melyet egy hiányszakmában jól tudnak hasznosítani.

Hirdetés

A következő tanévtől a balassagyarmati Szondi Szakközépiskolában a diákk új szakmát tanulhatnak, mely az ipari informatikai technikus elnevezést kapta.

Ha valaki az informatika ágazatnál keresi ezt a szakmát, nem találja, mivel ez az elektronika és elektrotechnika ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Aki erre a képzésre jelentkezik, a gyártó és kiszolgáló ágazatok középfokú végzettségű informatikai szakembere lehet. Olyan átfogó ismeretekre tehet szert, amelyek alkalmassá teszik az Ipar 4.0 környezetében történő munkavégzésre, vállalati környezetben pedig rendszergazdai feladatköröket láthat el.

Aki erre a szakmára jelentezik, jó logikai képességgel, jó szemmértékkel, tér- és színlátással, kézügyességgel, önállósággal, problémamegoldó készséggel kell rendelkeznie.

A képzés során a diákok többek között számítógépes adatgyűjtő és jelfeldolgozó rendszert konfigurálnak, társszakmákkal (gépész, villamos) együttműködve autamatizált rendszerekben szoftveres beállításokat végeznek, robottechnikai rendszerekben részfeladatok végrehajtására alkalmazható algoritmusokat fejlesztenek.

Ajánlott képzés mindazok számára, akik érdeklődnek az ipari informatika és az elektronika iránt, és olyan szakmára vágynak, amely ígéretes karrierutat kínál kimagasló technikai környezetben. Remek választás szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására nyitott fiatalok számára is.

Helyi hírekinformatikainformatikus képzésképzésszakképzésoktatásBalassagyarmat