2024.03.28, Csütörtök
Átadták a Johannita Segítő Szolgálat gyermektáborának fejlesztéseit Terényben
Illusztráció - Johannita Segítő Szolgálat

Átadták a Johannita Segítő Szolgálat gyermektáborának fejlesztéseit Terényben

mti.hu

2019.12.05. 16:08

A terényi ifjúsági és gyermektábor fontos helyszín, az elmúlt 15 év munkájának köszönhetően ma már jól kiépített intézmény várja az odalátogatókat.

Hirdetés

A Nógrád megyei Terényben átadták a Johannita Segítő Szolgálat ifjúsági és gyermektáborában elvégzett beruházásokat. A karitatív szervezetek számára a hátrányos helyzetűek reintegrációját infrastrukturális fejlesztésekkel segítő pályázatot írtak ki, amelynek országos keretösszege mintegy 4,5 milliárd forint. Ebből a pénzből Terény és a támogatási programban szintén részt vevő Mórahalom összesen 200 millió forintot nyert.

A támogatásból valósulhatott meg a tábor energetikai korszerűsítése, a napelemes és hőszivattyús rendszer kialakítása, megépült az új sportpálya és a játszótér, bővült az eszközpark, valamint két személy- és adományszállító járművet is sikerült beszerezni. Megjegyezte, hogy Nógrád megye sok településén hiányoznak vagy csak korlátozottan érhetőek el a közösségformáló és különböző közösségmegtartó programok, és az azokhoz szükséges terek.

A terényi ifjúsági és gyermektábor fontos helyszín, az elmúlt 15 év munkájának köszönhetően ma már jól kiépített intézmény várja az odalátogatókat: fiatalokat, idősebbeket, anyaországiakat és határon túliakat, szociálisan rászorulókat és fogyatékkal élőket. A hely a johannita szellemiséghez méltóvá vált, ahol a fiatalok közösségre lelhetnek, ahol a mosoly mindennapos.

Helyi hírekTerényNógrád megyeifjúság